Nieuwe opties genoemd om Letsch op te volgen bij Vitesse

25 september 2022, 15:23

Vitesse is na het vertrek van Thomas Letsch als hoofdtrainer naarstig op zoek naar een nieuwe eindverantwoordelijke voor de A-selectie. Edward Sturing, Joseph Oosting, Dick Schreuder en Phillip Cocu werden reeds genoemd als kandidaten, maar concreter dan voorzichtige geruchten kwam er nog niets naar buiten. Voetbal International kwam met nog een aantal namen.

Volgens het weekblad zou Fred Grim naast het genoemde kwartet een optie zijn om verder te bouwen op het fundament van Letsch. De coach is transfervrij na zijn vertrek bij Willem II en was eerder ook voorzichtig in beeld bij de Arnhemmers. Ook een interim-periode overbruggen (met Edward Sturing?) om daarna Oosting (die een aflopend contract heeft) wordt als optie genoemd, al is het algemeen bekend dat Sturing liever niet tijdelijk instapt. 

Verder kwam VI ook met de naam van Markus Gisdol op de proppen. In de Duitse media werd zijn naam eerder gelinkt aan die van technisch directeur Benjamin Schmedes en bovendien is hij clubloos. Na het uitbreken van de oorlog leverde de Duitse coach zijn contract bij Lokomotiv Moskou in. Eerder was hij werkzaam bij 1899 Hoffenheim, Hamburger SV en 1. FC Köln. Minpuntje is dat hij geen voorstander is van een systeem met vijf verdediger.

Lees ook: Vitesse zoekt nieuwe trainer: deze vier namen vallen in Arnhem

Ook de Duitser is Lukas Kwasniok wordt genoemd, omdat hij dezelfde zaakwaarnemer als Letsch heeft, maar hij heeft als grote nadeel dat hij onder contract staat bij SC Paderborn en er dus een afkoopsom op tafel moet komen. Wel loopt ook zijn verbintenis in 2023 af. In het lijstje van transfervrije Nederlandse trainers worden naast Cocu ook Jaap Stam en Sjors Ultee besproken door het weekblad.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen