Seedorf luidt de noodklok: "Geen enkele kans meer gekregen"

25 september 2022, 13:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Clarence Seedorf (46) luidt de noodklok: volgens hem is het een slechte zaak dat er zo weinig donkere trainers in het voetbal zijn. "Voetbal weerspiegelt de samenleving. Ik heb er een levensdoel van gemaakt om gelijkheid en inclusie te creëren."

Dat vertelde hij tijdens een sportfestival in Turijn. Seedorf werd ooit aangesteld als hoofdcoach van AC Milan, maar werd ontslagen vanwege de tegenvallende resultaten. "Ik vroeg me af waarom ik geen andere kansen meer kreeg in Italië. Ik denk niet dat Italië een racistisch land is. Maar als je kijkt naar het feit dat ik geen enkele kans meer heb gekregen na AC Milan, na twintig jaar in Italië te hebben gewoond."

Seedorf zag dat zijn voorgangers en opvolgers na hun vertrek bij AC Milan altijd wel weer snel elders aan de slag konden. "Soms hoorde ik dat clubs mij niet wilden beledigen met een aanbod. Maar geef me een kans, dan beslis ik of ik wel of niet beledigd ben", vervolgde Seedorf, die deze trend niet alleen in Italië ziet.

Lees ook: Seedorf haalt uit: "Manchester City en PSG missen die mentaliteit"

"Overal zijn er maar weinig zwarte coaches. Ik kreeg mijn eerste serieuze aanbod in China (Shenzhen FC). Omdat ik van reizen houd en het een mooi project vond, nam ik het aan. Maar het is teleurstellend om te zien dat ik na mijn tijd in Milaan, waar ik het goed deed, geen telefoontje kreeg", vond Seedorf. Later was hij ook nog kort werkzaam bij Deportivo La Coruña en als bondscoach van Kameroen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zal het niet om de kwaliteit gaan? Als trainer is hij overal mislukt. Van Basten als blanke trainer ook. Ten Cate was goed. Rijkaard heeft ook niet de minste clubs getraind. Trainer Gullit was ook niet goed. Seedorf heeft een fantastische carrière gehad als speler. Een goede speler maakt je geen goede trainer en dat ligt niet aan een kleur. Van Tiggelen, Wouters, E. Koeman hebben het ook niet gered als hoofdcoach. Davids krijgt juist een kans, Kluivert vanuit niets TD geworden.

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heeft inderdaad niets met racisme te maken, maar het feit dat Seedorf er niets van kan als trainer.

Quarlon
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Van dit geleuter word ik wel moe. Vaak hebben dit soort leiden ook weinig zelfreflectie. Nu er veel meer gekleurde spelers zij in het een kwestie van tijd totdat ook doordringt in het trainersgilde. Als Seedorf geen baan in Italië krijgt maar elders ook niet dan moet hij zelf ook nadenken of hij kwalitatief genoeg kan brengen

Chiel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En last but not least. Als je echt aan de gang wil. Vitesse zoekt nog een trainer. Zet je ego opzij, vraag wat minder salaris, eindig in de top 5 van de eredivisie en speel je tegenstander zoek in de Coferance League. Doe dat een jaar of 3 en dan kan je gaan kijken bij een grotere club. Dan bouw je weer een naam op. Dan is er misschien een plekje vrij in Amsterdam. Je laat je zien waar je gezien wilt worden want als trainer van Kameroen ziet niemand je.

Chiel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als je eerste klus als beginnend trainer AC Milan is en je wordt na nog geen 5 maanden ontslagen omdat je 8ste in de competitie bent geworden. Heet dat falen. Dat heeft niets met kleur te maken maar met je prestatie. Als hij Deportivo La Coruña had weten te behoeden voor degradatie en het jaar daarop in de top 8 had afgesloten dan had de vlag er heel anders bij gehangen. Waarom wordt Jose Mourinho telkens weer gevraagd? Omdat die man prijzen pakt. Dat heeft niets met kleur te maken maar met prestaties. Waarom hoor je niets meer van Frank de Boer? Omdat ze bij Internationale, Crystal Palace, Atalanta United en het Nederlands elftal wat minder enthousiast zijn geworden over zijn prestaties. Misschien heeft deze man verkeerde keuzes gemaakt en daar wordt je op afgerekend

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen