'FC Barcelona in het nauw en gunt Atlético 100 miljoen euro winst'

25 september 2022, 12:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona is bereid om de prijs van Antoine Griezmann (31) flink te laten zakken. De Catalaanse grootmacht verhuurt de aanvaller aan Atlético Madrid, dat een verplichte koopoptie heeft als hij meer dan de helft van de wedstrijden in actie komt. Daardoor krijgt Griezmann telkens nét geen half uur speeltijd en lijkt hij terug te keren bij zijn oude club. Daar hoopt men in Camp Nou een stokje voor te steken. 

De gespeelde wedstrijden tellen namelijk alleen mee voor de clausule als de aanvaller langer dan een half uur op het veld staat. Trainer Diego Simeone laat de Fransman ondanks zijn goede prestaties telkens net na de zestigste minuut invallen, waardoor Atlético Madrid na dit seizoen niet verplicht is om de aanvaller over te nemen van de Catalanen voor veertig miljoen euro.

Hoewel FC Barcelona overweegt om naar de rechter te stappen om deze manier van werken juridisch te laten onderzoeken, zou de club nu denken aan een constructief gesprek. Volgens El Mundo Deportivo neemt de club snel contact op met Los Rojiblancos om een voorstel te doen: Griezmann mag nu voor slechts 25 miljoen euro de permanente overstap maken naar Madrid.

Lees ook: Atlético probeert Barcelona te sarren met korte invalbeurten Griezmann

Een absoluut koopje voor Atlético Madrid, want in 2019 betaalde FC Barcelona nog liefst 120 (!) miljoen euro voor de aanvaller. Omdat hij in Camp Nou nooit kon slagen, nam de club in de vorige zomer verrassend afscheid van hem en werd Luuk de Jong op de valreep binnengehaald. Inmiddels is de concurrentie voorin op de flanken moordend met onder anderen Ousmane Dembélé, Raphinha, Ansu Fati, Memphis Depay en Ferran Torres. Daardoor wil FC Barcelona voorkomen dat het Griezmann met het torenhoge salaris terug in de A-selectie krijgt.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen