Japan
0 – 0
Costa Rica

Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Amateurduel loopt volledig uit de hand: 5 rode kaarten en politie

Amateurduel loopt volledig uit de hand: 5 rode kaarten en politie

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

25 september 2022 – Het is zaterdag flink misgegaan op de amateurvelden in Leeuwarden. Bij het duel tussen Blauw Wit '34 2 uit Leeuwarden en het Groningse PKC'83 2 is er politie aan te pas moeten komen om de gemoederen tot bedaren te brengen. Het ging mis voor en na een vrije trap, waarbij de scheidsrechter en sommige fans klappen zouden hebben gekregen. 

Daarover schrijft De Telegraaf. Bij de bezoekers hebben uiteindelijk vijf (!) spelers een rode kaart gekregen, nadat de thuisclub gelijk had gemaakt ging het compleet mis. PKC'83 dacht aan hands voor het doelpunt, maar de goal telde. De spelers van de gasten raakten slaags met spelers van de thuisclub en daarop trok de arbiter van dienst vijf rode kaarten: allemaal voor de gasten.

Daarop escaleerde de situatie en werd het duel linea recta gestaakt door de leidsman. Omdat ook na het staken de onrust rond het veld verder ging, werd de politie ingeschakeld. De vechtpartij ontstond volgens de Leeuwarder Courant nadat de thuisclub via Yorben Aronds de bal uit het net wilde halen om snel verder te kunnen spelen. "Yorben werd meteen geschopt en neergelegd, en daarna werd het een kluwen van spelers. Er werd geslagen en getrapt, echt niet fijn om te zien", liet trainer Friso Boschloo weten tegenover de regionale ochtendkrant. Hij is later naar het ziekenhuis gegaan om medisch gecontroleerd te worden. 

Bij PKC'83 vond wedstrijdsecretaris Henk Smittenberg dat er bij de actie voor de vrije trap al ingegrepen had moeten worden. Toen ging er een speler van Blauw Wit op de knie staan van een tegenstander, waarop er al een klein akkefietje ontstond. Dat werd afgedaan met geel voor beide spelers. Na het doelpunt uit de vrije trap, ging het volledig mis. "Het is van beide kanten geëscaleerd, het kwam van beide kanten. Het slaat natuurlijk allemaal nergens op, ik schaam me ook dood, maar ik kan er niks meer aan doen", aldus Smittenberg tegenover Omrop Fryslân.

De leider van de ploeg zei dat de supporters op de tribune de spelers van PKC'83 gingen uitdagen. "Dat moet je bij deze jongens niet doen. Dat ging hard om hard. Daarop noteerde de scheidsrechter willekeurig wat rugnummers. Vier van de tien spelers die op de tribune stonden. Plus m'n keeper. Die kreeg ook rood, terwijl hij daar helemaal niet geweest is", aldus Gertjan Vrieling tegenover RTV Noord.

Extra pikant is dat over een week de wedstrijd tussen de eerste teams van beide verenigingen op het programma staat. Blauw Wit gaat nog nadenken of het aangifte gaat doen tegen deze bizarre actie. De zwaarste strafmaatregel voor de Groningse ploeg is dat het uit de competitie kan worden gezet. 

Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties