'Ten Hag selecteert door bij United en wil basiskracht laten gaan'

25 september 2022, 09:25

Erik ten Hag twijfelt sterk over de toekomst van David De Gea bij Manchester United. De oefenmeester ziet dat de goalie niet helemaal perfect in het plaatje past van zijn ideale speelwijze én elftal, en de sluitpost is bovendien een van de absolute grootverdieners. Die combinatie zou weleens voor een vertrek kunnen zorgen, aangezien zijn verbintenis in de komende zomer afloopt.

The Telegraph schrijft dat The Red Devils serieus twijfelen over de toekomst van De Gea. De Spaanse keeper is de laatste jaren wisselend in zijn prestaties: op de lijn is hij nog altijd een van de beste keepers ter wereld, maar aan de bal brengt hij al een langere periode onvoldoende. Om die reden werd hij ook al gepasseerd bij de nationale ploeg van Spanje.

Omdat De Gea bijna 400.000 euro per week (!) verdient, houdt de club de situatie van de goalie logischerwijs kritisch tegen het licht. Afgelopen week werd bekend dat Manchester United megaverliezen heeft gedraaid, waardoor het ook naar de financiële huishouding moet kijken. Dan kan een transfervrij vertrek van De Gea een interessante optie zijn.

Lees ook: Mogelijke domper Ten Hag: schorsing Ronaldo dreigt na gekke actie

Keeper Manchester United

Hoewel Ten Hag en consorten nog een eenzijdige optie hebben om het contract van De Gea te verlengen tot 2024, kijkt men achter de schermen ook verder. Everton's Jordan Pickford zou een serieuze optie zijn – te meer omdat zijn verbintenis in 2024 afloopt en komende zomer een transfer goed bespreekbaar lijkt. Omdat ook Cristiano Ronaldo een aflopend contract heeft, zou United twee enorme vliegen in één klap kunnen slaan in de komende zomer als het gaat over het verlagen van de salarisuitgaven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen