Ajax-coach Schreuder draait 180 graden over transferdeal

25 september 2022, 08:54

Ajax-coach Alfred Schreuder was voordat aanvaller Antony werd verkocht niet te overtuigen van de deal naar Manchester United. De coach snapte niet dat de Amsterdammers meewerkten aan de overgang van zo'n honderd miljoen euro. Inmiddels is hij over die transfer honderdtachtiggraden gedraaid.

Stak hij eerder zijn boosheid niet onder stoelen of banken, kan hij op het clubkanaal van Ajax 'wel begrip' opbrengen voor het besluit van de clubleiding. "Het is heel begrijpelijk dat Ajax zo'n speler verkoopt. Dat is de reden dat hij naar Ajax komt én Ajax leeft van zulke transfers", blikte de oefenmeester terug op de megadeal.

"Dus is het ook een goed signaal", vervolgt Schreuder, die nog wel altijd benadrukt dat hij het heel erg jammer vindt. Na een volle transferzomer waarin veel gebeurde, had hij Antony het liefst gehouden. "Voor een trainer is het vooral het moment vervelend", doelde hij na het last minute vertrek. Anders dan voorheen sprak hij nu echter ook begrip uit voor de overgang en maakte daarmee een behoorlijke u-turn in zijn uitingen. 

Lees ook: Schreuder reageert op de stevige kritiek op de prestaties van Ajax

Ajax-spits

Verder werd Schreuder ook gevraagd naar wie de voorkeur geniet in de spits bij Ajax: Brian Brobbey of Mohammed Kudus? Laatstgenoemde maakt een goede indruk, maar de kritiek aan zijn adres is dat hij te weinig meeverdedigt en Ajax daardoor soms in de problemen raakt én dat Steven Bergwijn minder speelt. "Kudus is goed bezig, hij heeft bijna welke wedstrijd gescoord en daar ben ik gelukkig mee. (…) Bergwijn heeft thuis tegen Rangers FC met Kudus een goede wedstrijd gespeeld. Er kunnen meer spelers aan de aftrap staan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat heet in het voetbaljargon op je plaatst gewezen worden !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen