Ontketende Mitrovic zorgt voor beslissend duel Haaland en Tadic

24 september 2022, 23:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Servië heeft zaterdagavond een knappe 4-1 overwinning geboekt op Zweden. De ploeg van aanvoerder Dusan Tadic maakte op die manier, aan de hand van uitblinker Aleksandar Mitrovic, de spanning weer om te snijden in groep B4. Schotland deed op zijn beurt ook goede zaken.

Servië - Zweden 4-1

Servië zag directe concurrent Noorwegen eerder op de avond met 2-1 verliezen bij Slovenië. De Serven profiteerden optimaal door zelf aan de hand van Aleksandar Mitrovic dik te winnen van Zweden. De gasten kwamen nog op 0-1 via Viktor Claesson, maar daarna ging het helemaal mis. Mitrovic kroonde zich met drie doelpunten tot de grote man aan de kant van de gastheer. Ook Sasa Lukic deed een duit in het zakje. Aanstaande dinsdag spelen Noorwegen en Servië (beiden 10 punten) tegen elkaar in Oslo.

Schotland - Ierland 2-1

Schotland wist dat het moest winnen om het heft in groep B1 in handen te houden. Achtervolger Oekraïne won namelijk met 0-5 bij Armenië en had de koppositie overgenomen van de Schotten. In Glasgow begon de thuisploeg slecht tegen Ierland, dat via John Egan op 0-1 kwam. Na de thee boeg Schotland die achterstand om in een voorsprong. Daar waren Jack Hendry en Ryan Christie met hun treffers erg belangrijk in. In het laatste groepsduel met directe concurrent Oekraïne heeft Schotland aan een punt genoeg voor promotie.

Israël - Albanië 2-1

Zonder sterspeler Eran Zahavi en met Feyenoorder Ofir Marciano op de bank is Israël zaterdagavond gepromoveerd naar de B-divisie van de Nations League. De thuisploeg kwam kort na rust op een 1-0 voorsprong via Shon Weissman. In de slotfase leek het helemaal mis te gaan voor Israël, dat in de 88e minuut tegen de gelijkmaker aanliep. Die werd gemaakt door Myrto Uzuni. In blessuretijd kwam het allemaal toch nog goed voor de gastheer. Invaller Tai Taribo zorgde voor promotie en feest.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!