Brobbey aast op plekje in WK-selectie: "Hoop dat we beiden gaan"

24 september 2022, 18:13

Brian Brobbey hoopt zich tegen België te mogen laten zien aan bondscoach Louis van Gaal. De spits van Ajax is vanwege meerdere blessuregevallen bij de selectie van Oranje gehaald en zou dus kunnen debuteren. Zoals we de Ajacied kennen, blijft hij echter rustig.

"We kregen het tijdens de bespreking voor de wedstrijd te horen", vertelde Brobbey na de interland tussen Jong België en Jong Oranje voor de camera van ESPN. "De trainer was gebeld door Van Gaal en vertelde alles aan het team. Ik reageerde rustig, maar natuurlijk was ik van binnen erg blij. Het zou mooi zijn om zondag ook te kunnen scoren. Ik hoop dat we beiden naar het WK gaan."

Lees ook: Frenkie

Daarmee doelt Brobbey op teamgenoot Ryan Gravenberch, die al tien interlands speelde en ook bij de groep is gehaald. "Natuurlijk ben ik blij, ik kan me weer laten zien bij het grote Oranje. Ik was redelijk tevreden met de wedstrijd tegen Jong Belgie. Ik ben tevreden met de overwinning, maar weet dat ik zelf beter kan. Ik merk dat ik wel wat wedstrijdritme mis", aldus de middenvelder van Bayern München.

Van Gaal neemt geen risico

De reden dat Brobbey en Gravenberch zich hebben gemeld, is voor Van Gaal een stuk minder leuk. Hij zag Teun Koopmeiners, Memphis Depay en Frenkie de Jong namelijk vertrekken met blessures. Zonder de sterkhouders moet Oranje tegen de Belgen de eerste plek in groep A4 van de Nations League zien veilig te stellen. Bij een overwinning, gelijkspel of kleine nederlaag gaat Oranje naar de Final Four.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen