Southgate verrassend positief na degradatie: "heel goed gespeeld"

24 september 2022, 14:15   Bijgewerkt: 24 september 2022, 15:03

In aanloop naar het WK gaat de voorbereiding voor de nationale ploeg van Engeland op zijn zachtst gezegd niet volgens plan. Na het verlies van vrijdagavond tegen Italië (1-0) is Engeland officieel gedegradeerd naar het tweede niveau van de Nations League en is de vorm ver te zoeken. Toch zag bondscoach Gareth voldoende aanknopingspunten voor de toekomst, zo gaf hij aan in een interview met de BBC.

"Grote delen van de wedstrijd hebben we heel goed gespeeld. We hadden momenten waarop we tot kansen in hun strafschopgebied kwamen, maar toch kwaliteit tekort kwamen." Een van de problemen bij Engeland is vooral het gebrek aan doelpunten. De Engelsen pakten in de Nations League slechts twee punten uit vijf wedstrijden in de Nations League en wisten alleen uit een penalty te scoren. "Ik snap niet waarom we niet scoren, want we komen op de goede plekken in balbezit en krijgen vergelijkbare kansen als voorheen", aldus de bondscoach.

Richting het WK neemt Southgate het dan ook op voor zijn elftal. "Ik vind dat er heel veel positieve aanknopingspunten zijn vanavond. Er waren heel veel goede individuele prestaties. Ik vind persoonlijk dat onze wedstrijd van vanavond een stap in de goede richting is."

Begrip voor boze fans

De kritiek op de nationale ploeg neemt ondertussen flink toe, maar Southgate wil niet alleen naar de uitslagen kijken. "Iedereen reageert natuurlijk op de uitslagen, ik vind dat er vanavond veel positieve tekenen waren." De woede van de Engelse supporters na afloop van de wedstrijd begrijpt hij wel. "Ik snap de reactie van de fans op het einde, want dat komt door de resultaten die we in de Nations League hebben geboekt. Het is een emotionele reactie en die is begrijpelijk", aldus Southgate.

Lees ook: Kranten meedogenloos over gedegradeerd Engeland: 'Horrorshow'

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen