Barcelona bevestigt blessures: 'Minimaal maand uitgeschakeld'

24 september 2022, 12:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jules Koundé en Ronald Araujo keren geblesseerd terug bij FC Barcelona. De Fransman en de Uruguayaan liepen de kwetsuren op bij hun nationale ploeg, en lijken voorlopig niet beschikbaar te zijn voor trainer Xavi. Ook Memphis en Frenkie de Jong komen niet okselfris terug bij de Catalanen.

Koundé viel in de wedstrijd van Frankrijk tegen Oostenrijk al binnen een half uur uit en moest zich laten vervangen door William Saliba. Zijn club brengt naar buiten dat Koundé last heeft van zijn linkerdij, maar wil niet ingaan op de duur van het herstel dat Koundé te wachten staat. Araujo viel al na vijf minuten uit in het treffen met Iran, dat Uruguay met 1-0 verloor. Hij heeft juist schade opgelopen aan een pees in zijn rechterdijbeen, ook over zijn revalidatietermijn houdt de club zich op de vlakte. 

De krant Mundo Deportivo weet echter op gezag van door hen geraadpleegde specialisten te melden dat het tweetal zomaar eens minimaal een maand kunnen ontbreken bij hun club. En dat is slecht nieuws voor trainer Xavi, die het tweetal goed had kunnen gebruiken. Zijn elftal hervat de competitie op zaterdag 1 oktober met een uitwedstrijd bij Real Mallorca. Daarna wacht onder meer een tweeluik met Inter in de Champions League, en staat op 16 oktober de eerste Clásico van het seizoen op het programma als de Catalanen op bezoek gaan bij aartsrivaal Real Madrid.

Memphis en Frenkie

Ook Memphis en Frenkie de Jong keren eerder terug naar hun club, maar over hun kwetsuren heeft Barcelona nog geen mededelingen gedaan. De Jong bleef in het treffen met Polen in de rust achter in de kleedkamer, waar Memphis hem even later kwam vergezellen toen hij uitviel met een bovenbeenkwetsuur. Met het drukke programma dat Barcelona nog wacht tot de start van het WK in november, zal Xavi hopen het tweetal snel weer op te kunnen stellen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ronaldsahasrara25
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"Met het drukke programma dat Barcelona nog wacht tot de start van het WK in november, zal Xavi hopen het tweetal snel weer op te kunnen stellen". FC update toch, beiden zijn vaste bankzitters en mogen alleen tegen de dwergteams spelen zoals tegen Cádiz en Elche😉

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen