Sublieme Messi neemt Argentinië bij de hand en vervolgt topvorm

24 september 2022, 09:40   Bijgewerkt: 24 september 2022, 10:02

Lionel Messi heeft zaterdagochtend weer zijn waarde voor de nationale ploeg van Argentinië bewezen in de oefenwedstrijd tegen Honduras (3-0). Nadat aanvaller Lautaro Martínez in de zestiende minuut de score had geopend naam de kleine dribbelaar de overige twee doelpunten voor zijn rekening.

Vooral de tweede goal van Messi was van grote klasse. Nadat hij in de eerste helft al een penalty had benut, was de Argentijn met een mooie lob in de 69e minuut verantwoordelijk voor het slotakkoord. Dankzij de overwinning vervolgt Argentinië de goede vorm waar het in verkeerde en is het inmiddels al 34(!) wedstrijden ongeslagen.

Messi is tot dusver ook bij zijn club Paris Saint-Germain uitstekend aan het seizoen begonnen. Mede dankzij zijn vier doelpunten en zeven assists gaat PSG ruim aan kop in de competitie. Hiermee lijkt de Argentijn zijn vorm weer helemaal terug te hebben gevonden na een moeizame start in de competitie vorig seizoen.

Favoriet

Argentinië wordt dankzij de goede vorm als een van de favorieten voor de eindzege beschouwd in Qatar. Nadat Messi vorig seizoen met zijn nationale ploeg voor het eerst de Copa América op zijn naam schreef, gelooft Argentinië dat het nu de kans heeft om het WK voor het eerst sinds 1986 weer eens te winnen. Voor Messi (35) zal dit gezien zijn leeftijd vermoedelijk de laatste kans zijn om de wereldbeker binnen te slepen, nadat hij het in 2014 in de finale af moest leggen tegen Duitsland. Op het WK in Qatar neemt de ploeg het in de groepsfase op tegen Mexico, Polen en Saudi-Arabië.