Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Schreuder reageert op de stevige kritiek op de prestaties van Ajax

Schreuder reageert op de stevige kritiek op de prestaties van Ajax

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

23 september 2022 – Ajax-trainer Alfred Schreuder ligt niet wakker van de kritiek aan zijn adres. De oefenmeester kende een aardige seizoensstart, maar de laatste weken is het spel van de Amsterdammers minder fris en vallen ook de resultaten tegen. Daarbij bleef de coach uiteraard niet buiten schot, maar dat doet hem weinig. "Of je wint of verliest: er zullen altijd op- en aanmerkingen op je zijn. We zijn goed begonnen, maar het is zonde om het blok met twee nederlagen te beëindigen."

Dat vertelt hij op het clubkanaal van de Amsterdammers. "Er zijn bij een grote club als Ajax altijd kritieken en meningen. Ik word daar niet warm of koud meer van. Ik moet vooral zorgen dat ik win en dat we dat gezamenlijk doen", stelt Schreuder, die weet dat er snel onrust komt bij Ajax als je een tijdje niet wint. Na nederlagen tegen Liverpool en AZ was dat zelfs al het geval. "Maar ik moet de rust blijven uitstralen."

Niet alleen Schreuder krijgt veel kritiek, ook captain Dusan Tadic is vaak het slachtoffer. Hoewel hij nog niet heeft gescoord dit seizoen en inmiddels aan de rechterkant staat, verdedigt de trainer hem wederom. "Hij heeft het prima ingevuld aan de rechterkant. Tijdens de laatste wedstrijd tegen AZ waren er meerdere jongens niet goed", wilde hij Tadic niet afvallen. "Hij offert zich op voor het elftal. Aan de linkerkant komt hij het beste tot zijn recht, maar dat heeft Bergwijn ook en op zo'n moment kies ik voor het hoge rendement van Bergwijn."

Lees ook: "Schreuder gaat lastige periode tegemoet, de irritaties nemen toe"

Zwakke plek Ajax
In het vraaggesprek gaat Schreuder tevens in op de pijnpunten bij Ajax en die ziet hij vooral in de eerste fase van de opbouw. "Daarin moeten we betere keuzes maken", erkende de coach. "Als je kijkt naar de manier van spelen, vind ik echter wel dat we ten opzichte van begin van het seizoen grote stappen hebben gemaakt." Over de tweede en derde fase en het drukzetten is de oefenmeester bijvoorbeeld wel tevreden. Na de interlandbreak wachten voor de Amsterdammers duels met Go Ahead Eagles, Napoli en FC Volendam. 

Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd