Mogelijke domper Ten Hag: schorsing Ronaldo dreigt na gekke actie

23 september 2022, 17:27

Cristiano Ronaldo (37) wordt mogelijk alsnog geschorst na een opmerkelijke actie vorig seizoen. De Portugees sloeg na de uitwedstrijd tegen Everton (1-0 verlies) een mobiel uit de handen bij een fan van de The Toffees. Hoewel hij zijn excuses aanbood en de storm rond het incident al enige tijd is gaan liggen, heeft de aanklager de Portugees vervolgd.

Ronaldo is door de aanklager van de Premier League aangeklaagd voor zijn actie. Zijn werkgever Manchester United is inmiddels op de hoogte gebracht en ook Ronaldo kent de beschuldiging aan zijn adres: hij wordt verdacht van ongepast en/of gewelddadig gedrag. Wat de maximale boete of schorsing is voor zo'n actie, is niet bekend.

Als Ronaldo geschorst zou worden door de FA en Erik ten Hag kan hem de komende wedstrijd niet inzetten, zou dat een flinke aderlating zijn. Hoewel de aanvaller niet altijd zeker is van een basisplaats, zou de optie om hem te kunnen gebruiken in de rivalenstrijd tegen Manchester City ongetwijfeld prettig zijn voor de Nederlandse coach. 

Lees ook: Britse media: 'Stijlvolle teamgoal kenmerk Ten Hags United'

De politie onderzocht het incident overigens eerder ook, maar kwam tot de conclusie dat de actie van Ronaldo niet echt strafbaar was. De aanvaller van Manchester United kwam er in dat onderzoek af met een waarschuwing. Of dat bij de Engelse voetbalbond ook het geval gaat zijn, is nog zeer onduidelijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen