Transferweekje: Ajax en Feyenoord, ontwikkelingen bij Ten Hag

24 september 2022, 12:00

De transfermarkt is gesloten, maar dat is voor clubs geen reden om stil te zitten. Er wordt alweer volop gespeculeerd over de komende transferwindow, terwijl clubs op dit moment ook nog een transfervrije slag kunnen slaan. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Manchester United voorlopig uitgewinkeld

Hoewel Erik ten Hag volgens The Athletic na het WK in Qatar duidelijk zijn selectie nog wil versterken bij Manchester United, dat volgens The Manchester Evening News ook nog altijd bezig is met Harry Kane én Frenkie de Jong ook nog altijd volop aan de club wordt gelinkt, lijkt de kans dat dat gebeurt, vrij klein. Volgens Director of Football John Murtough loopt The Red Devils door de torenhoge investeringen van afgelopen zomer namelijk voor op schema en is de kans klein dat er nog een keer zo'n enorm megabedrag in de A-selectie wordt gestopt. Daarmee is voorlopig de kous af wat transfers betreft voor Ten Hag.

Talenten voor Ajax en Feyenoord

Aangezien de transfermarkt momenteel gesloten is, is het wat directe versterkingen wat rustiger op het geruchtenfront dan veelal het geval. Toch blijft het nooit helemaal stil, want volgens het doorgaans goed ingevoerde 1908.nl heeft Feyenoord belangstelling voor Máximo Perrone, een piepjonge middenvelder van Vélez Sarsfield. Hij zou eventueel nog de vervanger kunnen worden van Fredrik Aursnes. Ajax werd door Sport24 gelinkt aan de Griekse verdediger Konstantinos Koulierakis (19). Dat lijkt met de op het oog zware knieblessure van Ahmetcan Kaplan alleen maar realistischer te worden…

{image[348199][right-half][]}Pochettino niet terug naar Frankrijk

OGC Nice leek deze week afscheid te gaan nemen van Lucien Favre, maar de Zwitser lijkt voorlopig aan te mogen blijven. De voormalig coach van Borussia Dortmund presteert tegenvallend met de selectie, waar ook Pablo Rosario nog altijd deel van uitmaakt. De club uit de Côte d'Azur wilde met de komst van Mauricio Pochettino hoge ogen gooien, maar nadat de Argentijn eerder nog volop interesse leek te hebben, bleek later in de week dat hij toch wat minder happig was dan werd aangenomen. Omdat de coaches van Juventus en Leicester City onder druk staan, wil de oud-trainer van PSG en Tottenham Hotspur wachten met een nieuwe klus. 

Strijd om Leão begint los te barsten

Het is de vraag hoe lang men in Milaan nog kan genieten van Rafael Leão. De aanvaller ligt nog tot medio 2024 vast in  San Siro, waar hij een bepalende speler is geworden. Dat is inmiddels ook opgevallen in Engeland. Volgens La Gazzetta dello Sport is na Chelsea ook Manchester City aangesloten in de rij met geïnteresseerde clubs. De grootmacht uit Londen toonde afgelopen zomer al belangstelling, maar kreeg nul op rekest. Milan wil op zijn beurt het contract van Leão verlengen, maar dan wil de ex-speler van Sporting CP en Lille OSC wel een verbeterde verbintenis. De international van Portugal heeft zijn zinnen naar verluidt gezet op een salaris van zeven miljoen euro per jaar en het is de vraag of Milan daarin mee wil gaan.

Wie volgt Letsch op in Arnhem?

Thomas Letsch trok deze week de deur van het GelreDome achter zich dicht. De Duitser stond ruim twee jaar voor de groep van Vitesse, maar kon de lokroep van Bundesliga-hekkensluiter VfL Bochum niet weerstaan. Volgens het Algemeen Dagblad zijn er in de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer vier namen genoemd in Arnhem. Het gaat om Edward Sturing, Joseph Oosting, Dick Schreuder en Phillip Cocu. Sturing is momenteel als hoofd jeugdopleiding werkzaam voor Vitesse. Daarnaast wordt ook de clubloze Phillip Cocu in verband gebracht met de kwakkelende Eredivisionist. Joseph Oosting (RKC Waalwijk) en Dick Schreuder (PEC Zwolle) zijn ook serieuze mogelijkheden, maar dan moet Vitesse eerst aankloppen in Waalwijk en Zwolle. 

Strijd om opvolging Busquets barst los

De Spaanse krant Marca weet het zeker: Sergio Busquets is bezig aan zijn laatste seizoen bij FC Barcelona. De krant verwacht dat de middenvelder, die zijn hele loopbaan voor de Catalanen uitkwam, nog niet aan stoppen denkt en naar de Amerikaanse MLS zal gaan verkassen. Voor Frenkie de Jong zou dat goed nieuws kunnen zijn, maar trainer Xavi zou hem niet als topkandidaat voor de vrijgekomen plaats van Busquets zien. Real Sociedad-middenvelder Martín Zubimendi (23) zou de belangrijkste gegadigde zijn. Hij is door een clausule voor 60 miljoen euro op te pikken. Daarnaast zouden de Catalanen ook Ruben Neves (Wolverhampton Wanderers) nog niet uit het hoofd hebben gezet.

Volop interesse in transfervrije Asensio

Marco Asensio loopt na het huidige seizoen uit zijn contract bij Real Madrid, en de Koninklijke lijkt niet van plan hem een nieuwe verbintenis aan te gaan bieden. Er is echter voldoende interesse in de 26-jarige middenvelder, die het bij Real dit seizoen van korte invalbeurten moet hebben. Zo zou eeuwige rivaal FC Barcelona hem op de korrel hebben, en gaf Asensio al te kennen een pikante overstap naar Catalonië niet op voorhand uit te sluiten. Ook in Italië staat Asensio er goed op. Juventus hoopt van hem de volgende transfervrije aanwinst te maken, en ook regerend kampioen AC Milan heeft de 29-voudig Spaans international naar verluidt op het verlanglijstje voor volgend seizoen gezet.  

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen