Zirkzee blijft dromen van Bayern: "In het achterhoofd houden"

23 september 2022, 14:20

Joshua Zirkzee liet Bayern München deze zomer achter zich voor een avontuur in de Serie A. Op Italiaanse bodem gaat het echter nog niet bepaald soepel voor de jeugdinternational van Oranje. Toch heeft hij het erg naar zijn zin bij zijn nieuwe werkgever Bologna.

"Ik heb gewoon veel plezier, leer fijne mensen kennen, maar moet alleen nog geduld hebben qua speeltijd", aldus de 21-jarige Zirkzee, die momenteel bij de selectie van Jong Oranje zit, in gesprek met de NOS. "Ik vond het toch wel moeilijk om Bayern te verlaten. Ik bedoel: ik ben daar toch groot geworden. Als 16-jarige ben ik daar gekomen. Dus het was wel even zo van: wow, ik ga echt weg. Een raar gevoel."

De geboren Schiedammer speelde eerder bij ADO Den Haag, Feyenoord, Parma en RSC Anderlecht. Bayern ziet nog steeds toekomst in de spits en heeft een terugkoopclausule in het contract met Bologna laten opnemen. "Leuk om dat in het achterhoofd te houden. Bayern is mijn club en dat zal altijd zo blijven. Als ik uiteindelijk weer bij Bayern terug kan komen, is dat het allermooiste."

Serie A

Zirkzee tekende een contract tot medio 2026 in het Stadio Renato Dall'Ara. Daar werd trainer Sinisa Mihajlovic al ontslagen en opgevolgd door Thiago Motta. Bologna staat na zeven wedstrijden op de zestiende plek. Zirkzee heeft nog weinig kunnen betekenen voor de Italianen. De aanwinst kwam pas twee keer in actie. Na de interlandperiode speelt Bologna een uitwedstrijd tegen Juventus.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen