Letsch blikt terug op successen bij Vitesse: "Niet vanzelfsprekend"

23 september 2022, 13:26

Vitesse heeft met een interview op het eigen clublokaal afscheid genomen van de Duitse trainer Thomas Letsch (54). De Duitser verkast naar VfL Bochum, hekkensluiter in de Bundesliga. Letsch beseft dat hij een speciale tijd in Arnhem heeft gehad: "Het is niet vanzelfsprekend in het voetbal om door de voordeur te kunnen vertrekken."

Zijn periode in Arnhem startte ruim twee jaar geleden met een 1-0 overwinning op RKC Waalwijk, maar Letsch voelde zich niet lekker tijdens die wedstrijd. Twee dagen later bleek waarom: de trainer had corona. "Niemand wist wat er zou gaan gebeuren", blikt Letsch terug op de voorbereiding die ook flink werd beïnvloed door het virus dat toen net rond ging. Zijn eerste seizoen in Arnhem liep echter uit op een groot succes. De Arnhemmers eindigden als vierde in de Eredivisie en bereikten de bekerfinale, die werd verloren van Ajax (2-1).

Door de successen plaatste zich voor Europees voetbal. De prestaties in de Conference League vervullen Letsch nog altijd met gepaste trots. "Het was één van de hoogtepunten van mijn tijd in Arnhem", zegt de vertrekkende trainer daarover. In de groepsfase won de ploeg onder meer thuis van Tottenham Hotspur (1-0), en rekende het in de zestiende finale af met het Oostenrijkse Rapid Wien. Een achtste finale tegen latere winnaar AS Roma volgde, waarin de ploeg over twee wedstrijden nipt haar meerdere moest erkennen de Italiaanse grootmacht. "We waren zo dicht bij de kwartfinale", blikt Letsch terug. "Uiteindelijk hebben we het goed gedaan, na een paar weken overheerste de trots."

Degradatiestrijd

Letsch kijkt uit naar de uitdaging die hem te wachten staat. "Bochum heeft de afgelopen tien jaar op het tweede niveau gespeeld, maar nu staan ze weer in de Bundesliga. Ik ben trots en blij om deel uit te maken van het project van de club, en zal er alles aan doen ze voor het hoogste niveau te behouden", zegt Letsch. "Het zal niet makkelijk worden, maar ik ben er van overtuigd dat het mogelijk is", besluit hij. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen