Bosz krijgt ultimatum om baan te redden bij Olympique Lyon

23 september 2022, 07:49

Peter Bosz staat flink onder druk na de wisselende seizoensstart bij Olympique Lyon. Het begin was niet eens zo slecht van de flink versterkte ploeg van de Nederlandse coach, maar de laatste drie duels werden alweer verloren. In de komende zeven wedstrijden moet er beterschap worden getoond en is er een punteneis, anders is het einde verhaal voor de oefenmeester.

Dat schrijft het doorgaans goed geïnformeerde RMC Sport althans. Nadat er tegen Paris Saint-Germain (1-0) voor de derde maal oprij werd verloren voor de interlandbreak, nam de kritiek op Bosz weer met rasse schreden toe. Afgelopen seizoen vielen de prestaties ook al tegen – dat Lyon geen Europees voetbal speelt is het pijnlijke resultaat –, maar toen kreeg Bosz telkens de steun van preses Jean-Michel Aulas.

Met de wisselingen in het eigenaarschap van de Franse club lijkt ook voor Bosz de steun iets te zijn vervaagd. Met een zwaar programma voor de boeg (RC Lens, Toulouse, Stade Rennais, Montpellier, Lille OSC, Olympique Marseille en OGC Nice) moet Bosz laten zien dat hij zijn huidige job kan managen en daarmee aantonen dat hij geschikt is voor zijn huidige functie.

Lees ook: Voorzitter blijft Bosz steunen: "De trainer is niet verantwoordelijk"

In de zeven duels voor het WK moet Bosz liefst zeventien punten pakken, anders kan hij voor het WK in Qatar zijn congé krijgen. Maar als deze harde eis klopt, dan zou het ook na twee wedstrijden al gedaan kunnen zijn voor de Nederlander. Als hij de eerstvolgende twee wedstrijden verliest, dan kan hij hoogstens nog op vijftien punten eindigen in die reeks van zeven duels en kan hij al niet meer voldoen aan de clubeis van Olympique Lyon: wordt ongetwijfeld vervolgd.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen