Oranje niet helemaal zonder zorgen na verder goede avond

23 september 2022, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 22 september.

Oranje na zege nog niet in Final Four; zorgen om blessuregevallen

Oranje heeft donderdagavond een grote stap gezet naar de finaleronde van de Nations League. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal won met 0-2 bij Polen, maar zal toch met een dubbel gevoel van het veld zijn gestapt. Teun Koopmeiners en Memphis Depay vielen namelijk geblesseerd uit.

Heftig: tumor ontdekt bij voormalig Feyenoord-speler Boëtius

Heftig nieuws voor Jean-Paul Boëitus (28): er is een tumor ontdekt bij de voormalig Feyenoorder. Zijn werkgever Hertha BSC heeft donderdag bekend gemaakt er een tumor in zijn teelbal zit en dat die operatief verwijderd moet worden. Daardoor is hij logischerwijs voorlopig niet inzetbaar voor de Duitse club.

Oranje op Rapport: Gakpo schittert in aangepaste rol tegen Polen

Het Nederlands elftal boekte donderdagavond een probleemloze 0-2 zege op Polen. Het gevaar van de thuisploeg bleef beperkt en Cody Gakpo en Steven Bergwijn tekenden voor twee knap opgezette treffers. FCUpdate.nl deelde cijfers uit aan de internationals die in Warschau in actie kwamen.

De Bruyne schiet België naar zege, Mbappé voorkomt degradatie Frankrijk

Naast het Nederlands elftal hebben ook de overige nationale ploegen in groep 1 en 4 van de Nations League hun wedstrijden donderdagavond afgewerkt. In de voorlaatste wedstrijd van de poulefase wisten wereldsterren Kevin de Bruyne, Kylian Mbappé en Christian Eriksen allen hun elftal bij de hand te nemen en op het scoreformulier terecht te komen.

Bizar verhaal: club uit vierde klasse vraagt zelf degradatie aan

Waar veel voetbalclubs gedurende het seizoen alles op alles zetten om degradatie richting een lager niveau te voorkomen, is het eerste van V.V. Willemsoord in een heel ander scenario belandt. De club uit het dorp in Overijssel met iets minder dan 900 inwoners heeft moeite met het vinden van nieuwe spelers, waardoor elke wedstrijd hopeloos verloren gaat. Volgens RTV Oost heeft V.V. Willemsoord dan ook zelf het verzoek gedaan aan de KNVB om per direct te degraderen, om de wedstrijden iets spannender te laten verlopen.

Van Gaal lyrisch over doelpunt: "Dat doe ik normaal nooit".

Bondscoach Louis van Gaal is tevreden met de prestatie van zijn Oranje in de gewonnen uitwedstrijd tegen Polen (0-2). Ook al merkte hij enkele slordigheden in balbezit op, toch ziet Van Gaal voldoende mogelijkheden richting het WK. In een interview met de NOS na afloop van de wedstrijd wierp de Amsterdammer zijn blik op het wedstrijdverloop.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen