Vijf conclusies na de probleemloze zege van Oranje op Polen

23 september 2022, 07:30   Bijgewerkt: 22 september 2022, 23:53

De 0-2 zege op Polen was om meerdere redenen positief voor het Nederlands elftal. Niet alleen deed het zeer goede zaken in de Nations League, ook met het oog op het naderende WK was de dominante vertoning van Oranje zeer welkom. FCUpdate.nl trok na afloop van de wedstrijd vijf conclusies. 

1. Final Four kan Nederland niet meer ontgaan

Vijf wedstrijden gespeeld, vier gewonnen en één gelijkspel. Met die cijfers is Oranje er nog niet, maar groepswinst in de Nations League en daarmee een plek in de Final Four kan de ploeg bijna niet meer ontgaan. In theorie kan België het ticket nog afsnoepen, al zal het daarvoor wel een grote zege neer moeten zetten. Na de 1-4 nederlaag van de Belgen in de openingswedstrijd is er een serieuze stunt nodig om Nederland nog op onderling resultaat af te kunnen troeven.

2. Blessurezorgen in aanloop naar het WK

Teun Koopmeiners, Frenkie de Jong, Memphis Depay, Steven Berghuis; allemaal moesten ze de wedstrijd door fysieke klachten staken. De Jong en Berghuis werden (gelukkig) slechts uit voorzorg naar de kant gehaald, maar vooral de hamstringblessure van Memphis zag er ernstig uit. "Zo'n blessure voorspelt niet veel goeds", vreesde de bondscoach al na de wedstrijd. Laten we hopen dat het mee blijkt te vallen en Oranje op volle oorlogssterkte het WK tegemoet kan gaan. 

3. Strijd onder de lat nog lang niet beslist

Toegegeven, erg veel kreeg Remko Pasveer tijdens zijn officiële interlanddebuut niet te doen. Maar net als bij Ajax stond hij er op de momenten dat het nodig was. Kortom: de 38-jarige debutant is geslaagd voor zijn eerste test. Dat is uiteraard positief, al zal het de keuzestress van Louis van Gaal alleen maar groter maken. Pasveer, Jasper Cillessen, Justin Bijlow, Mark Flekken, Andries Noppert... Wie moeten er over een kleine twee maanden mee naar het WK? 

4. Sterke bank een kracht van Oranje

Welke spelers verdienen een basisplaats op het WK, en wie niet? Op elke positie wordt daar volop gespeculeerd. Maar in de wedstrijd tegen Polen werd maar weer eens bewezen dat spelers juist ook vanaf de bank erg waardevol kunnen zijn. Bijvoorbeeld Steven Berghuis, die weliswaar al in de zesde minuut in de ploeg kwam, maar als invaller zijn stempel op te wedstrijd drukte. Om nog maar te zwijgen over Vincent Janssen, die zich met een knappe assist op Steven Bergwijn wederom liet gelden. De sterke bank zou zomaar eens een gevaarlijk wapen kunnen blijken voor het Nederlands elftal!

5. Van Gaal kan geschiedenis schrijven

De 0-2 winst op Polen was de 36e zege van Van Gaal als bondscoach van Oranje. Daarmee evenaart hij Bob Glendenning en is hij nog één overwinning verwijderd van het absolute record: de 37 zeges van Dick Advocaat. Met de Nations League-wedstrijd tegen België én minstens drie WK-wedstrijden (tegen Senegal, Ecuador en Qatar) voor de boeg, lijkt het er dus op dat Van Gaal na zijn laatste termijn bij Oranje de boeken in gaat als de vaakst winnende Nederlandse bondscoach ooit. Het zou een fenomenale prestatie zijn!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De nations league is totaal geen graadmeter . En wordt door veel landen gebruikt als oefenwedstrijdjes. Ik ben bang dat heel nederland weer veelste positief is ,en we schrikken op het wk . Dit systeem is niet nieuw ,en onze spelers zijn international subtop . Vooral voorin en op het middenveld . En zo'n blind mag gewoon blijven staan

ronaldsahasrara25
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En dat tegen een heel sterk Polen, dat als los zand in elkaar hangt! Jezus, wat waren die slecht.... die arme Lewandowski, je zag de schaamte op zijn gezicht.

Francc
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Precies.....wéér tegen een zeer matig team....waarom zijn die Polen altijd zo nederig...? Niet nodig toch....

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen