Van Gaal benieuwd naar debuut Pasveer: "Niet des Van Gaals"

Van Gaal benieuwd naar debuut Pasveer: "Niet des Van Gaals"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

22 september 2022 – In aanloop naar het Nations League-duel tegen Polen heeft Van Gaal enkele inzichten vrijgegeven in aanloop naar het WK. Volgens de bondscoach staat het geraamte van zijn elftal al wel, maar zijn er nog enkele posities waarover hij twijfelt en dus ook zal blijven wisselen. De wedstrijd van vanavond ziet Van Gaal dan ook vooral als voorbereiding richting het WK, zo geeft hij aan in een interview met de NOS.

"Je gaat steeds meer naar een vast elftal toe. Je ziet dat er vastigheden zijn en daar gaan we naar toe, maar op de posities die ik gewisseld heb wil ik ook anderen zien. Er zijn drie wijzigingen omdat ik spelers wil zien op die posities waar het nog niet vast staat." Toch is niemand zeker van een basisplaats bij Oranje. "Iedereen moet blijven leveren", aldus Van Gaal. Op de vraag of dit ook de opstelling is die wij op het WK kunnen verwachten is de bondscoach terughoudender. "Nee, dat ligt aan de kwaliteit van de tegenstander en wie ik dan in het Nederlands elftal op wil stellen."

Verder lichtte Van Gaal ook enkele verschillen toe en geeft alvast een vooruitzicht richting de wedstrijd tegen België. "Met Cody Gakpo bijvoorbeeld op het middenveld is er minder balans dan met Klaassen. Nu is het niet zo interessant, en gaat het er meer om dat ik Gakpo wil zien. Je kan er vanuit gaan dat Klaassen tegen België speelt, omdat ik dan meer balans wil zien." Bij het Nederlands elftal maakt Ajax-doelman Remko Pasveer zijn debuut. De bondscoach zelf gaf ook aan dat dit voor hem bijzonder is, maar prijst de doelman wel. "Ik ben heel erg nieuwsgierig. Het is net des Van Gaals om een 38-jarige speler te selecteren, maar wij wilden hem al eerder oproepen en hij heeft het verdient. Hij heeft bij Ajax laten zien wat hij kan."

Frenkie de Jong
Vanavond gaat Van Gaal extra aandacht besteden aan de rol van Frenkie de Jong. "Ik schat in dat zij weer een man op hem gaan zetten, net zoals in Rotterdam. Als dat gebeurt gaan wij hem met Koopmeiners wisselen." Dat is normaal gesproken niet de bedoeling, volgens Van Gaal. "Koopmeiners of Berghuis speelt altijd iets meer naar voren, terwijl Frenkie iets daar achter moet staan." Het Nations-League duel zal vanavond om 20:45 van start gaan.

Lees ook: Van Gaal verrast met opstelling Oranje: Pasveer onder de lat

Reacties

gerelateerd