'UEFA denkt aan nieuwe opzet Super Cup en wil uitwijken naar VS'

'UEFA denkt aan nieuwe opzet Super Cup en wil uitwijken naar VS'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

22 september 2022 – De Europese Super Cup gaat er in het vervolg mogelijk anders uitzien. De prijs wordt nu vergeven aan de winnaar van een enkele wedstrijd tussen de kampioenen van de Champions League en de Europa League, maar de UEFA overweegt om dit uit te breiden tot een toernooi. In dat geval zouden vier clubs om de trofee strijden.

De discussie over het uitbreiden van de Super Cup komt in de eerste plaats voort uit de oprichting van de Conference League. De UEFA hoopt de winnaar van dit nieuwe, derde toernooi - waarin Feyenoord afgelopen seizoen de eerste finale ooit verloor van AS Roma - ook deel te laten nemen. Maar ook aan een vierde club wordt gedacht om het deelnemersveld compleet te maken. 

Verenigde Staten
Daarvoor wordt gekeken naar de Verenigde Staten, zo weet The Guardian. De Amerikaanse markt wordt gezien als die waar voor het Europese voetbal nog het meest te winnen valt. Die potentie wil de UEFA mogelijk benutten door het nieuwe toernooi elke zomer in de Verenigde Staten te organiseren. De vierde deelnemer aan de Super Cup zou in dat geval de winnaar van de MLS moeten zijn.

Het verplaatsen van Champions League-wedstrijden naar een ander continent is nog geen optie, maar een nieuwe Super Cup zou vanaf 2024 dus wel op deze manier kunnen worden ingericht. De UEFA hoopt daarmee een nieuw publiek aan zich te binden. Ook andere opvallende opties liggen op tafel, zoals het combineren van het toernooi met muziekoptredens of zelfs een festival. 

Reacties