Letsch verlaat Vitesse en wacht flinke uitdaging in Bundesliga

Letsch verlaat Vitesse en wacht flinke uitdaging in Bundesliga

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

22 september 2022 – Vitesse heeft het vertrek van trainer Thomas Letsch officieel bevestigd. De Duitse trainer, die ruim twee jaar aan het roer stond in Arnhem, gaat aan de slag bij VFL Bochum. Naar verluidt ontvangt Vitesse een transfersom van een half miljoen euro voor Letsch, die nog vast lag in Arnhem tot de zomer van 2023.

Letsch stapte in de zomer van 2020 in als hoofdtrainer bij Vitesse, waarmee hij in zijn eerste seizoen een knappe vierde plaats in de Eredivisie wist te bemachtigen. Vorig seizoen leidde hij de Arnhemmers naar de zesde plaats in de competitie, waarna er in de play-offs om Europees voetbal uiteindelijk verloren werd van AZ. Technisch directeur Benjamin Schmedes heeft dan ook lovende woorden over voor Letsch. "We zijn Thomas zeer erkentelijk voor alles wat hij voor Vitesse heeft gedaan en betekend. Hij heeft geschiedenis geschreven met de club, met name in Europa. Thomas neemt dan ook afscheid door de voordeur. We wensen hem veel succes in de Bundesliga en in de rest van zijn loopbaan."

In Duitsland wacht Letsch een zware uitdaging, want Bochum kent tot dusver een dramatische start van het seizoen. Uit zeven wedstrijden wist de club slechts één punt te bemachtigen in de competitie, waardoor het met ruime afstand laatste staat in de Bundesliga. Het zal voor Letsch dus zaak zijn om snel het roer om te gooien en degradatie te voorkomen. De coach zelf heeft veel zin in zijn nieuwe uitdaging. "Aan de ene kant vind ik het jammer om de club na meer dan twee jaar te verlaten, omdat ik van elk moment genoten heb, van het begin tot het einde. Anderzijds wilde ik graag de mogelijkheid benutten om een team te coachen in de Bundesliga.".

Zoektocht begonnen
Ook Vitesse is tot nu toe niet goed aan de competitie begonnen, waardoor de zoektocht naar een vervanger van Letsch in volle gang is. De Arnhemmers staan op dit moment veertiende in de competitie en verkeren niet in topvorm, wat ook te zien was tijdens het gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam van afgelopen zondag (1-1). Vitesse hoopt op korte termijn een vervanger te kunnen presenteren. 

Reacties

gerelateerd