Bizar verhaal: club uit vierde klasse vraagt zelf degradatie aan

Bizar verhaal: club uit vierde klasse vraagt zelf degradatie aan

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

22 september 2022 – Waar veel voetbalclubs gedurende het seizoen alles op alles zetten om degradatie richting een lager niveau te voorkomen, is het eerste van V.V. Willemsoord in een heel ander scenario belandt. De club uit het dorp in Overijssel met iets minder dan 900 inwoners heeft moeite met het vinden van nieuwe spelers, waardoor elke wedstrijd hopeloos verloren gaat. Volgens RTV Oost heeft V.V. Willemsoord dan ook zelf het verzoek gedaan aan de KNVB om per direct te degraderen, om de wedstrijden iets spannender te laten verlopen.

Vorig seizoen degradeerde het eerste elftal van de club uit Overijssel al van de Derde klasse naar de Vierde klasse en ook dit jaar lijkt de competitie van een te hoog niveau. Na zes wedstrijden wist de club zelf drie keer te scoren, maar kreeg het wel 35 tegentreffers te verwerken. De club heeft daarom per direct degradatie aangevraagd bij de KNVB, aldus clubman Marcel Kuiper. "We willen niet een jaar wachten op degradatie, dan krijgen we weer een ellendig seizoen waarin we dik verliezen met vele blessures. We willen naar het vijfde niveau, dat is veel gezonder."

De oorzaak van de malaise bij de club is te vinden in de leegloop van de selectie. Sinds de coronapandemie werd het steeds lastiger voor de club om spelers te vinden en vorig seizoen vertrokken er liefst veertien spelers, waardoor het eerste elftal is aangevuld met spelers uit de eigen jeugd. "We moesten jeugd laten overkomen om de gaten te dichten, maar die kunnen het nog niet aan. Sommige spelers haken dan af. Het woord 'afhaken' komt in ons woordenboek niet voor, maar bij generaties onder de 30 wel."

Ondanks de lastige situatie wordt de sfeer er niet minder om in Willemsoord. "In de kantine is het gezellig en we hebben leuke jeugdteams", aldus Keizer, die na dit seizoen weer de weg omhoog in wilt slaan. "Wij willen niet verliezen, het is een kwestie van trots."

Reacties