Transferklappers kennen keerzijde: dieprode cijfers voor United

Transferklappers kennen keerzijde: dieprode cijfers voor United

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

22 september 2022
Manchester United heeft ook buiten de lijnen nog serieuze stappen te zetten om weer aan te haken bij de top van de Premier League, zo blijkt uit de jaarcijfers van de club. Over het afgelopen seizoen heeft de club van trainer Erik ten Hag een verlies van liefst 131,8 (!) miljoen euro geleden. Met name de hoge salariskosten van de Red Devils lijken een probleem te vormen voor de financiën.

Het geleden verlies is ruim toegenomen ten opzichte van het vorige boekjaar, toen betrof dit 106 miljoen euro. Met name het feit dat stadion Old Trafford gedurende dat seizoen veelvuldig gesloten moest blijven in verband met de coronapandemie zorgde toen voor problemen bij de Engelsen. Ondanks dat de omzet afgelopen seizoen met 18 procent steeg, zorgden de hoge salariskosten dus toch voor een nog groter verlies bij United.

Over het seizoen 2021/2022 werd er maar liefst 384,2 miljoen pond (440,3 miljoen euro) uitgegeven aan de salarissen van de spelers, wat een stijging van bijna 20 procent betekende. Onder andere het aantrekken van grote namen als Cristiano Ronaldo en Jadon Sancho lag hier aan ten grondslag. Volgens de Engelse media-platformen BBC en SkySports heeft de club nog nooit zoveel geld uitgegeven aan salarissen. Toch leverde dit niet de gewenste resultaten op, aangezien United vorig seizoen op de zesde plaats eindigde in de Premier League en daarmee de zo gewenste plaatsing voor de Champions League misliep.

Grote transfers
Afgelopen zomer gaf United forse bedragen uit om de selectie te versterken. Onder andere voormalig Ajacieden Lisandro Martínez en Antony kwamen voor respectievelijk 57 miljoen en 100 miljoen euro over uit Amsterdam, terwijl ook voor de van Real Madrid overgekomen Casemiro een bedrag van 71 miljoen euro neer werd geteld. Met het oog op de komende jaren is het te hopen voor Ten Hag dat de financiële situatie bij de club erop vooruit zal gaan, zodat hij ook de aankomende transferperiodes nog enkele versterkingen aan zal kunnen trekken.

Lees ook: United voor op schema, Ten Hag krijgt kleinere portemonnee

Reacties

gerelateerd