'Schuurs liet wereldtop achterwege voor avontuur bij Torino'

22 september 2022, 16:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Perr Schuurs (22) maakte afgelopen zomer na vier seizoenen voor Ajax te hebben gespeeld de overstap naar de Serie A. De jonge verdediger kon bij de Amsterdammers niet rekenen op een basisplaats en maakte daarom voor elf miljoen euro de overstap naar FC Torino. Het had echter niet veel gescheeld, of Schuurs was in een andere competitie aan de slag gegaan.

Volgens het Italiaanse Tuttosport was de interesse in Schuurs namelijk aanzienlijk. Zaakwaarnemer George Gardi liet weten dat er flinke concurrentie was voor de Limburger. "De eerste keer dat de directeur liet weten Perr te willen halen, dacht ik dat het onmogelijk was aangezien er grote concurrentie was. We hadden het over Tottenham Hotspur, PSG en Liverpool."

Schuurs zelf zou echter de voorkeur hebben gegeven aan een tussenstap via de Serie A, ook met het oog op zijn rol binnen het Nederlands elftal. "Toen koos Perr voor Torino. Hij is ervan overtuigd dat het zijn kansen op Oranje vergroot." In Turijn heeft Schuurs getekend tot de zomer van 2026. Met Torino bezit Schuurs momenteel na een uitstekende start de negende plaats in de competitie. Na de interlandperiode wacht de lastige uitwedstrijd tegen koploper SSC Napoli.

Concurrentiestrijd

Na een razendsnelle doorbraak bij jeugdliefde Fortuna Sittard, waar hij op 17-jarige leeftijd al als aanvoerder werd benoemd, maakte Schuurs in de zomer van 2018 de definitieve overstap naar Ajax. In Amsterdam lukte het hem nooit om onbetwist basisspeler te worden, mede door de opkomst van Jurriën Timber. Bij Torino stond Schuurs afgelopen zaterdag wel in de basis in de verloren thuiswedstrijd tegen Sassuolo (0-1) en lijkt hij voorlopig meer kans te hebben op speelminuten dan in Amsterdam het geval was.

Lees ook: Schuurs: "Ajax is de top van Europa

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen