United voor op schema, Ten Hag krijgt kleinere portemonnee

United voor op schema, Ten Hag krijgt kleinere portemonnee

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

22 september 2022 – Erik ten Hag heeft na een hobbelige start de wind in de zeilen bij Manchester United. Dat is ook Director of Football John Murtough niet ontgaan. Op een bijeenkomst voor investeerders in de Engelse grootmacht ging Murtough in op de recente prestaties van de club, en keek hij vast vooruit naar de aankomende transferperiode.

"De aanstelling van Ten Hag was de belangrijkste ontwikkeling van de afgelopen zomer", sprak Murtough de aandeelhouders toe. "We hebben nog een lange weg te gaan, maar tijdens zijn eerste vier maanden hebben we al een grotere eenheid, focus en drive gezien, wat  vertrouwen geeft in onze toekomst." Het bestuurslid keek terug op de drukke transferzomer, waarin United Tyrell Malacia, Lisandro Martinez en Antony uit de Eredivisie wegplukte. Ook Christian Eriksen (Brentford), Casemiro (Real Madrid) en Martin Dubravka (gehuurd van Newcastle United) werden aangetrokken.

De club is achter de schermen al bezig met de aankopen die het in de winter en komende zomer zou willen doen, maar gaat er niet vanuit dat het weer zo druk zal worden als afgelopen zomer het geval was. "We liggen voor op schema in ons recruteringsplan", meldde de directeur. De gedane aankopen reflecteren in de woorden van de beleidsbepaler "de wens om een balans te vinden tussen ervaren, internationale spelers en jonge, opkomende talenten." Ten Hag lijkt dus met een bescheidener budget de aankomende windows in te moeten gaan. 

Gemengde gevoelens
Ten Hag zal met gemengde gevoelens kennis hebben genomen van de uitspraken van Murthough. De complimenten kan hij in zijn zak steken, maar hij zal zijn elftal toch mogelijk op een aantal posities willen versterken in de komende transferperiode. Zo was de club in de zomermaanden lange tijd bezig met de komst van een nieuwe rechtsback. Aaron Wan-Bissaka, twee jaar geleden nog voor 45 miljoen overgekomen van Crystal Palace, heeft Ten Hag niet van zijn kwaliteiten kunnen overtuigen. De Portugees Diogo Dalot krijgt momenteel de voorkeur van de Nederlandse trainer.

Reacties

gerelateerd