David Silva bestraft na mishandeling jonge vrouw tijdens dorpsfeest

David Silva bestraft na mishandeling jonge vrouw tijdens dorpsfeest

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

22 september 2022 – David Silva (36) is veroordeeld tot het betalen van een boete van 1.080 euro. De middenvelder van Real Sociedad krijgt de straf naar aanleiding van zijn aandeel in een vechtpartij die afgelopen juni uitbrak tijdens een dorpsfeest in Maspalomas, op de Canarische Eilanden.

Silva zou een jonge vrouw 'krachtig vastegrepen' hebben, 'om haar weg te duwen, waardoor ze op de grond viel', schrijft Marca over het incident. Lokale krant Tiempo de Canarias heeft meer informatie, het schrijft dat de broer van Silva ook vervolgd wordt voor zijn aandeel in de ongeregeldheden. Hij wordt verdacht van het dreigen met een mes.

David Silva hoefde niet voor de rechter te verschijnen naar aanleiding van het incident. Doordat hij de feiten waarvan hij was beschuldigd toegaf, vond de rechtbank het niet noodzakelijk Silva ter zitting op te roepen. Het slachtoffer zou aan het handgemeen onder meer een gekneusde elleboog en pijn aan beide benen hebben overgehouden. 

Op handen gedragen
Silva staat bepaald niet bekend als enfant terrible. De sierlijke middenvelder was tussen 2010 en 2020 tien seizoenen actief voor Manchester City, waar hij op handen werd gedragen. In Manchester won hij onder meer vier landstitels. In zijn tien seizoenen kwam Silva tot maar liefst 140 assists voor City, en was hij bovendien 77 keer trefzeker. Na zijn Engelse periode keerde Silva terug naar Spanje. Met Real Sociedad werd de routinier afgelopen seizoen zesde in La Liga. Real Sociedad heeft aangegeven niet met een publiekelijk statement te komen, maar de zak intern op te lossen. 

Reacties

gerelateerd