Fraaie primeur voor coach Erik ten Hag met Manchester United

Fraaie primeur voor coach Erik ten Hag met Manchester United

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

22 september 2022 – Leuk nieuws voor Manchester United-manager Erik ten Hag. De oefenmeester kende nog een zo moeizame start in de Premier League, maar is voor de goede maand september beloond voor zijn werk. De keuzeheer is namelijk een van de drie genomineerden voor de eretitel Manager van de Maand. Het is de eerste keer dat hij kansmaakt op deze prijs. 

Hij moet daarvoor concurreren met Antonio Conte (Tottenham Hotspur) en Gary O'Neill (Bournemouth). Ten Hag begon de maand met een 0-1 overwinning op Leicester City en versloeg vervolgens koploper Arsenal (3-1). Daarna kwam de coach niet meer in actie op de Engelse velden vanwege het overlijden van koningin Elizabeth. Desondanks is de Nederlander dus genomineerd voor de maandelijkse prijs, waarbij de zege van Liverpool uit augustus mogelijk ook nog meeweegt. 

Conte begon de maand met een zege op Fulham en speelde daarna alleen nog maar in de Champions League, waarin het won van Olympique Marseille en verloor van Sporting Portugal. Desondanks zal het vermoedelijk een beloning zijn voor de goede prestaties en de derde plek in de Premier League. O'Neill is beloond voor de goede prestaties van Bournemouth, waar hij na de 9-0 nederlaag tegen Liverpool instapte. Sindsdien heeft hij met een opmars voor de twaalfde plaats gezorgd. 

Lees ook: 'Ook Ten Hag mengt zich met United in strijd om Bellingham'

Nederlandse winnaars
Viermaal eerder won een Nederlander de prijs voor manager van de maand in Engeland. Martin Jol (Tottenham Hotspur) was in in december 2004 de eerste, gevolgd door Ronald Koeman (bij Southampton) die driemaal de ereprijs pakte. Dit seizoen ging de eerste prijs van dit seizoen naar Arsenal's Mikel Arteta. Ondanks dat The Gunners koploper zijn, werd hij voor de maand september niet genomineerd. 

Reacties

gerelateerd