Heftig: tumor ontdekt bij voormalig Feyenoord-speler Boëtius

Heftig: tumor ontdekt bij voormalig Feyenoord-speler Boëtius

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

22 september 2022 – Heftig nieuws voor Jean-Paul Boëitus (28): er is een tumor ontdekt bij de voormalig Feyenoorder. Zijn werkgever Hertha BSC heeft donderdag bekend gemaakt er een tumor in zijn teelbal zit en dat die operatief verwijderd moet worden. Daardoor is hij logischerwijs voorlopig niet inzetbaar voor de Duitse club.

Met dat trieste nieuws komt Hertha BSC donderdag naar buiten. 'Onze gedachten zijn bij jou, Djanga', zo staat te lezen in het bericht, waarbij de afwezigheid van Boëitus aangekondigd wordt. Uit urologisch onderzoek kwam het vervelende nieuws naar boven van de buitenspeler. Deze zomer trainde hij nog mee met Feyenoord, maar daar kwam het uiteindelijk niet tot een contract. Hertha BSC gaf hem wel een verbintenis en voor die club speelde hij tot dusver zes wedstrijden. 

Het is nog niet aar buiten gebracht of de tumor goed- of kwaadaardig is. In het recente verleden overkwam de aan Union Berlin verhuurde PSV-verdediger Timo Baumgartl hetzelfde. Ook hij moest worden geopereerd worden aan zijn tumor, maar is daarna wel weer volledig hersteld. Afgelopen weekend had hij na zijn revalidatie weer zijn eerste basisplaats bij de koploper van de Bundesliga.

Lees ook: Emotionele Haller openhartig over ziekte bij Eredivisie Awards

Ook de door Ajax-verkochte Sébastien Haller werd geconfronteerd met een tumor in zijn teelbal. Daardoor heeft hij zijn officiële debuut voor Borussia Dortmund nog niet gemaakt. Boëtius speelde in het verleden naast Feyenoord en zijn huidige club Hertha BSC ook voor FC Basel, RC Genk en vier seizoenen bij 1. FSV Mainz. 

Reacties

gerelateerd