Van Gaal stelt Noppert teleur voor Nations League-duel met Polen

22 september 2022, 11:39   Bijgewerkt: 22 september 2022, 12:00

Andries Noppert zal vanavond geen deel uitmaken van de wedstrijdselectie van het Nederlands elftal. De doelman van sc Heerenveen is niet ingeschreven voor het treffen met Polen en zal als enige speler van de selectie van Louis van Gaal plaats moeten nemen op de tribune.

Van Gaal mocht voor het duel met de Polen 23 namen opgeven, maar de selectie bestaat met 24 spelers uit eentje meer. Noppert is dus de ongelukkige die het duel niet vanaf de bank mee mag maken. Daarop is wel plaats voor twee andere keepers. Jasper Cillessen (NEC) zal vermoedelijk in de basis staan, waardoor Mark Flekken (SC Freiburg) en Remko Pasveer (Ajax) naast Van Gaal op de bank zouden gaan zitten.

Noppert maakt deze interlandperiode voor het eerst deel uit van de selectie van het Nederlands elftal. De lange doelman viel met zijn goede spel dusdanig in de smaak bij Van Gaal, dat hij zijn eerste oproep voor Oranje kreeg. Zijn debuut zal hij dus vanavond in ieder geval nog niet kunnen gaan maken. Dat geldt wel voor Pasveer (38), die deze week eveneens voor het eerst tot het keurkorps van Van Gaal behoort.

Boschker

Mocht het zover komen, dan is Pasveer met 38 jaar en 315 dagen een debutant op leeftijd, maar het zou hem geen record opleveren. Dat is namelijk sinds 2014 in handen van Sander Boschker. De toenmalige keeper van FC Twente was 39 jaar en 224 dagen oud toen hij in 2010 zijn Oranje-debuut maakte in een oefenwedstrijd met Ghana. Boschker nam het record destijds over van Barry van Galen, die vier jaar eerder als 34-jarige mocht meedoen tegen Andorra.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klote Van Gaal, hoe kun je Cillessen boven Pasveer verkiezen man ? Cillessen is niet zo goed als Pasveer, op dit moment !!!

TheMaster1981
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou die zag ik wel aankomen hoor. Hij is niet voor niks bij NEC gaan keepen. Als Cillessen fit is en wekelijks keept is dat ten alle tijden van Gaals nummer 1.

Nmgn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een onzin.cilessen heeft veel meer te doen dan Pasveer en nog veel fout gemaakt. Zelfs 2x 1 punt voor NEC gepakt door een aantal wereldreddingen

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@Zelfs 2x 1 punt voor NEC gepakt door een aantal wereldreddingen Ja waar praten wij over: wereldreddingen voor NEC !!! In de ED !!! Ik zag hem in Spanje vaak keepen, nee Cillessen is te klein voor het wereldvoetbal en daar praten wij nu over toch ? WK in Quatar.! Mijn onzin is werkelijk zinvol lijkt me.

TheMaster1981
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Iets te vroeg gereageerd 😉 Maar hij zal komende wedstrijd toch wel een paar andere aan het werk zetten neem ik aan. In deze opstelling staan een paar vreemde namen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen