Van Gaal stelt Noppert teleur voor Nations League-duel met Polen

Van Gaal stelt Noppert teleur voor Nations League-duel met Polen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

22 september 2022 – Andries Noppert zal vanavond geen deel uitmaken van de wedstrijdselectie van het Nederlands elftal. De doelman van sc Heerenveen is niet ingeschreven voor het treffen met Polen en zal als enige speler van de selectie van Louis van Gaal plaats moeten nemen op de tribune.

Van Gaal mocht voor het duel met de Polen 23 namen opgeven, maar de selectie bestaat met 24 spelers uit eentje meer. Noppert is dus de ongelukkige die het duel niet vanaf de bank mee mag maken. Daarop is wel plaats voor twee andere keepers. Jasper Cillessen (NEC) zal vermoedelijk in de basis staan, waardoor Mark Flekken (SC Freiburg) en Remko Pasveer (Ajax) naast Van Gaal op de bank zouden gaan zitten.

Noppert maakt deze interlandperiode voor het eerst deel uit van de selectie van het Nederlands elftal. De lange doelman viel met zijn goede spel dusdanig in de smaak bij Van Gaal, dat hij zijn eerste oproep voor Oranje kreeg. Zijn debuut zal hij dus vanavond in ieder geval nog niet kunnen gaan maken. Dat geldt wel voor Pasveer (38), die deze week eveneens voor het eerst tot het keurkorps van Van Gaal behoort.

Boschker
Mocht het zover komen, dan is Pasveer met 38 jaar en 315 dagen een debutant op leeftijd, maar het zou hem geen record opleveren. Dat is namelijk sinds 2014 in handen van Sander Boschker. De toenmalige keeper van FC Twente was 39 jaar en 224 dagen oud toen hij in 2010 zijn Oranje-debuut maakte in een oefenwedstrijd met Ghana. Boschker nam het record destijds over van Barry van Galen, die vier jaar eerder als 34-jarige mocht meedoen tegen Andorra.

Reacties

gerelateerd