Jordi Cruijff ziet Barcelona opleven: "Dat lees je niet overal"

21 september 2022, 17:31

Jordi Cruijff kijkt tevreden terug op zijn eerste transferperiode als sportief directeur van FC Barcelona. Het was een drukke zomer in Camp Nou, waar veel spelers moesten vertrekken om ruimte te maken voor nieuwe spelers. Achter de schermen werden enkele lucratieve deals gesloten, waardoor een selectie kon worden samengesteld die om alle prijzen kan meedoen.

De 48-jarige Cruijff werd vorige week officieel gepresenteerd als sportief directeur van Barcelona. Die functie vervulde hij echter al een tijdje. "Ik zit er al een jaar ongeveer, maar mijn rol is nu wel wat actiever geworden. Met name in de transferperiode. Het is geen makkelijke situatie. Ik hoor veel opinies, zonder dat mensen weten hoe de Spaanse Fairplay-regels zijn. Die zijn heel streng vergeleken met de rest van Europa", vertelt hij tegen de NOS.

Door de strenge Fairplay-regels hebben meer Spaanse clubs het moeilijk, vertelt Cruijff. "Dat lees je niet overal. Maar oké, ik denk dat we een redelijk goede transferperiode achter de rug hebben. Dat zie je met name aan het feit dat ons stadion weer vol zit. De hele stad is opgeleefd en de fans geloven weer in het project." Barcelona trok deze zomer een hoop grote namen aan, onder wie Robert Lewandowski, Jules Koundé en Raphinha.

Frenkie en Memphis

Waar Barcelona een hoop spelers liet gaan, bleven Frenkie de Jong en Memphis Depay. Zij moeten echter wel genoegen nemen met minder speeltijd dan voorheen. "Ik denk dat ze hun wedstrijden wel hebben gespeeld. Ze zijn er vanaf de voorbereiding bij geweest en de laatste wedstrijd stonden ze allebei in de basis", aldus Cruijff. "Er staat veel druk op de trainer om te winnen, dus die denkt niet aan andere zaken. Hij denkt alleen aan winnen en op basis daarvan maakt hij zijn opstelling."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen