Bankzitter Gravenberch niet bij Oranje: "Geen spijt, totaal niet zelfs"

21 september 2022, 09:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ryan Gravenberch maakte deze zomer een grote stap met zijn transfer van Ajax naar Bayern München. Op internationaal niveau moest hij echter juist een stapje terug zetten, van het grote Oranje naar Jong Oranje. In het Algemeen Dagblad vertelde hij over zijn reserverol bij Bayern en zijn kansen op een plek in de WK-selectie. 

"Op zich gaat het wel oké", begon Gravenberch over zijn situatie bij Bayern München. "Ik verwachtte niet meteen in de basis te staan, maar hoopte wel op iets meer speelminuten. Nee, teleurstellend wil ik het niet meteen noemen. We zijn net begonnen." Bovendien is hij niet de enige in die situatie, ook ploeggenoten Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui moeten geduld hebben. "Matthijs speelt wel iets meer. Nous en ik zitten een beetje in hetzelfde schuitje, al mocht hij laatst eens in de basis beginnen. Maar ook hij had op iets meer minuten gehoopt."

Oranje

Terwijl zijn gebrek aan speeltijd bij Bayern München ook betekende dat Gravenberch niet in aanmerking kwam voor Oranje, zag hij zijn opvolger bij Ajax, Kenneth Taylor, wel opgeroepen worden. Wat dat zegt? "Dat Kenneth het supergoed gedaan heeft bij Ajax. Dan is het niet gek dat hij bij Oranje zit", antwoordde de middenvelder, die er voor zichzelf geen conclusies aan wil verbinden. "Ik heb geen spijt, totaal niet zelfs. Ik ben ervan overtuigd dat ik hier ga slagen. Ik heb voor vijf jaar getekend. Er is nog tijd zat om door te breken bij Bayern München."

Toch is er wel haast bij geboden als hij nog een plekje in de WK-selectie wil bemachtigen. "Misschien, als ik meer minuten maak bij Bayern en goed speel, dat hij me oproept. Het is een droom, die geef ik niet zomaar op", aldus Gravenberch. "Ik denk er wel vaak aan, dat ik daar wil staan. Ik wil graag een WK winnen. En dat kan maar eens in de vier jaar. Hoeveel maak je er mee? Als je top bent drie, misschien vier. Ik hoop nog steeds dat ik in Qatar mijn eerste ga meemaken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen