Nieuwe trainer voor Veltman, Chelsea loopt een blauwtje

20 september 2022, 19:36

Roberto de Zerbi is de nieuwe manager van Brighton & Hove Albion. Dat heeft de club vandaag bekendgemaakt. De Zerbi tekent voor vier seizoenen bij de club van Joël Veltman, waar hij de naar Chelsea vertrokken Graham Potter opvolgt. De Londenaren hoopten op hun beurt een nieuwe sportief directeur uit Oostenrijk te kunnen halen, maar kwamen van een koude kermis thuis.

De Zerbi was clubloos nadat hij in juli zijn contract bij Shakhtar Donetsk liet ontbinden. Daarvoor was de Italiaan succesvol bij Sassuolo, dat hij tot tweemaal toe naar de achtste plaats in de Serie A wist te leiden. Hij moet bij The Seagulls voortborduren op het werk van Graham Potter, die afgelopen seizoen negende in de Premier League wist te worden. In het huidige seizoen staat de club zelfs vierde, mede dankzij een 2-0 overwinning op het Manchester United van Erik ten Hag op de eerste speeldag.

The Blues lopen een blauwtje

Potter vertrok dus naar Chelsea, dat achter de schermen nog een toevoeging aan de staf had willen doen. Christoph Freund, sportief directeur van Red Bull Salzburg, was namelijk in beeld dezelfde functie in Londen te gaan vervullen. De Amerikaanse eigenaar Todd Boehly kan echter verder kijken, zo blijkt uit een statement van Stephan Reiter, algemeen directeur van de Oostenrijkers. "Ik kan zeggen dat een overstap naar Londen absoluut uitgesloten is", zegt Reiter tegen Sky Sports Austria.

Freund zelf zou wel hebben gesproken met vertegenwoordigers van Chelsea, en het zelfs al eens zijn geworden over een contract, maar uiteindelijk hebben besloten liever bij Salzburg te blijven. "Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik hier op mijn plaats ben, en dat van een overstap op dit moment geen sprake kan zijn", zegt Freund daarover. Volgens The Guardian heeft Chelsea inmiddels doorgeschakeld naar een volgende kandidaat: Tim Steidten van Bayer Leverkusen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen