'Nice ontslaat Favre, oud Ajax-beul favoriet als opvolger'

20 september 2022, 16:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het OCG Nice van Pablo Rosario is volgens verschillende Franse media bezig afscheid te nemen van Lucien Favre. De 64-jarige Zwitser zou op korte termijn de rekening gepresenteerd krijgen voor de matige seizoensstart. Mauricio Pochettino wordt genoemd als opvolger.

Nice staat met acht punten na acht speelronden slechts dertiende in de Franse Ligue 1. Afgelopen zondag werd nog thuis verloren van Angers, mede doordat verdediger Jean-Clair Todibo al na negen seconden een rode kaart pakte. Het duel met Angers zou dus weleens de laatste van Favre kunnen zijn geweest. De oud-trainer van Borussia Dortmund is pas sinds afgelopen zomer werkzaam bij de zuid-Franse club, waar hij eerder tussen 2016 en 2018 ook al voor de groep stond.

Als opvolger heeft Nice Mauricio Pochettino(50) in beeld. De Argentijn werd afgelopen zomer ontslagen door Paris Saint-Germain, maar zou dus amper twee maanden later aan een nieuwe klus in Frankrijk kunnen beginnen. Voordat Pochettino in Parijs neerstreek was hij jarenlang actief in Engeland, waar hij Southampton en Tottenham Hotspur onder zijn hoede had. In 2018 was hij met de Spurs verantwoordelijk voor de dramatische uitschakeling van Ajax in de halve finale van de Champions League. 

Rosario

Bij Nice zou Pochettino onder meer oud-PSV'er Rosario in zijn selectie aantreffen. De middenvelder kwam tot nu toe in zes van de acht competitiewedstrijden van het seizoen in actie. De afgelopen twee wedstrijden kreeg de geboren Amsterdammer geen speelminuten toebedeeld. Ook Calvin Stengs en Kasper Dolberg staan nog altijd onder contract bij OCG Nice, maar zijn beiden verhuurd. Stengs speelt dit seizoen zijn wedstrijden voor het Antwerp FC van Mark van Bommel, terwijl Dolberg uitkomt voor Sevilla.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen