Noppert geniet van entree Oranje: "Memphis een mooi voorbeeld"

20 september 2022, 15:40   Bijgewerkt: 20 september 2022, 15:45

Andries Noppert heeft genoten van zijn eerste twee dagen bij het Nederlands elftal. De doelman van sc Heerenveen werd verrassend opgeroepen door bondscoach Louis van Gaal, die de 28-jarige sluitpost graag wil leren kennen. Toch gaat Noppert zeker niet naast zijn schoenen lopen.

Noppert heeft inmiddels twee keer met zijn collega-internationals op het veld gestaan. "Het tempo ligt natuurlijk veel hoger en dat is leuk. Ik moet proberen daar ook heen te groeien, al is het wel even wennen en schakelen. Bij Oranje staat er gewoon bizar veel individuele kwaliteit op het veld. Memphis is daar een mooi voorbeeld van, die kan iets anders dan andere jongens", vertelde Noppert voor de camera van Omrop Fryslân.

Lees ook: Van Gaal wil een vierde doelman meenemen naar WK in Qatar

De geboren Fries keerde deze zomer terug naar Heerenveen, nadat hij vorig seizoen indruk maakte namens Go Ahead Eagles. Daarvoor speelde hij in het shirt van NAC Breda, Foggia en FC Dordrecht. "Dit is het hoogst haalbare als voetballer. Veel mensen zeggen dat dat Barcelona is of zo, maar daar kun je ook spelen zonder voor je land uit te komen. Het is fantastisch dat ik erbij zit en dat ik hier tussen loop."

WK 2022

Naast Noppert zitten momenteel ook Jasper Cillessen, Mark Flekken en debutant Remko Pasveer bij de selectie van Oranje. Zij hopen allemaal op een plekje in de WK-selectie van Van Gaal, die in november met zijn ploeg afreist naar Qatar. "Ik moet gewoon mijn ding doen, energie leveren, mezelf laten zien en meer kan ik niet doen. Dan moeten we zien of dat genoeg is om mee te gaan naar Qatar", aldus Noppert. Oranje speelt de interlandperiode tegen Polen en België.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen