Memphis aast op speeltijd bij Oranje: "Tuurlijk heb je ritme nodig"

20 september 2022, 13:52   Bijgewerkt: 20 september 2022, 13:57

Memphis Depay wil bij het Nederlands elftal de speelminuten pakken die hij bij FC Barcelona weinig krijgt. De aanvaller kijkt uit naar de interlands tegen Polen en België. Memphis ging na afloop van de eerste training ook nog in op de voor hem roerige transferzomer.

De 28-jarige doelpuntenmachine zit bij Barcelona vrijwel altijd op de bank. Die negatieve spiraal hoopt hij bij Oranje te doorbreken. "Ik heb de laatste weken gewoon niet veel gespeeld. Dat is niet wat ik gewend ben. Dan kom je met een vertrouwd gevoel terug bij Oranje. Omdat ik weet dat ik hier wel kan spelen. Dus ben ik dankbaar, blij en gemotiveerd om me bij Oranje te melden en belangrijk te kunnen zijn", vertelde Memphis voor de camera van ESPN.

Lees ook: Hoofdbrekens voor Van Gaal: deze posities staan ter discussie

Memphis speelde dit seizoen pas drie wedstrijden voor de Catalanen. Zodoende ging het in Nederland veel over het wedstrijdritme van de sterkhouder. "Daar gaat het inderdaad veel over. Natuurlijk heb je ritme nodig, maar ik ben wel fit. Ik train meer en harder dan wanneer ik negentig minuten zou spelen. Maar het wedstrijdritme is toch lekkerder. Gelukkig heb ik de laatste twee weken basisplaatsen in La Liga gekregen."

Memphis besloot bij Barcelona te blijven

Het had deze zomer niet veel gescheeld of Memphis was na een seizoen al vertrokken uit het Camp Nou. De 80-voudig international werd gelinkt aan onder meer Juventus, Sevilla, Tottenham Hotspur en Chelsea. Het was voor de ervaren aanvaller dus een bewogen zomer. "Dat is altijd bij een transferperiode. Barcelona heeft natuurlijk veel spelers kunnen halen. Er zijn bepaalde clubs voor mij gekomen en dat is het opties afwegen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen