Suárez alweer bijna klaar bij Nacional: "Dat is zo afgesproken"

20 september 2022, 13:25

Luis Suárez gaat eind oktober alweer vertrekken bij zijn club Nacional. De 35-jarige aanvaller van Uruguay keerde deze zomer terug naar zijn geboorteland, maar dat avontuur blijkt dus van korte duur. Dat heeft de voorzitter van Nacional als boodschap aan de fans laten weten.

Suárez hoorde eind vorig seizoen dat zijn contract bij Atlético Madrid niet zou worden verlengd. Daarop besloot de routinier, met het oog op het WK in Qatar, tijdelijk terug te keren naar Nacional. Suárez speelde de afgelopen twee maanden tien wedstrijden en was daarin goed voor vier doelpunten en drie assists. Er staan dit seizoen nog zes competitiewedstrijden op de planning voordat de Primera División de Uruguay eind oktober eindigt.

José Fuentes, de voorzitter van Nacional, weet al dat de periode van Suárez bij de club daarna ten einde is. "Dat hebben we op die manier afgesproken in zijn contract. We hebben het nog aan hem gevraagd, maar hij heeft besloten om weg te gaan. Ik wil de fans geen valse hoop geven", aldus Fuentes tegenover de Uruguayaanse afdeling van ESPN. Suárez begon zijn loopbaan bij Nacional en speelde vervolgens bij FC Groningen, Ajax, Liverpool, FC Barcelona en Atlético.

WK in Qatar

Het is de vraag wat Suárez na oktober gaat doen. Hoe dan ook zal hij fit zal als Uruguay gaat aantreden op het WK in Qatar. Daar spelen de Zuid-Amerikanen in groep H tegen Zuid-Korea, Portugal en Ghana. Suárez heeft al 132 interlands achter zijn naam staan en was daarin goed voor 68 doelpunten. In Qatar begint hij aan zijn vierde WK. De goaltjesdief was in 2010 (Zuid-Afrika), 2014 (Brazilië) en 2018 (Rusland) was hij ook van de partij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen