Van Basten: "Messi niet meer zo'n geweldenaar als hij is geweest"

20 september 2022, 13:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Marco van Basten vindt Lionel Messi 'bij lange na' niet zo goed als voorheen. De Argentijnse aanvaller lijkt zijn draai bij Paris Saint-Germain helemaal te hebben gevonden en is het seizoen met zes doelpunten en acht assists in elf wedstrijden uitstekend begonnen, maar Van Basten heeft hij nog niet overtuigd.

Aan tafel bij Rondo stelt presentator Wytse van der Goot dat Messi week voor week 'beter, fitter, sneller en scherper' wordt. "Ik vind het wel meevallen hoor", reageert Van Basten. "Hij is nog steeds wel goed, maar het is niet meer zo'n geweldenaar als hij is geweest. Bij lange na niet. Ik wil niet zeggen dat hij een schim is van zijn toptijd, maar hij is ver weg van zijn topperiode."

Ruud Gullit vindt dat Messi het in elk geval een stuk beter doet dan vorig seizoen. "Toen moest hij heel erg wennen. We hebben toen weleens beelden van hem en Neymar laten zien, dat ze helemaal niks deden. Ze waren het waarschijnlijk niet eens met Pochettino. Met deze trainer gaat het allemaal veel beter", aldus Gullit. "Hij heeft een heel andere rol gekregen. Bij Barcelona was het altijd zo dat ze hem de bal geven en hij er wel wat mee deed."

Khalid Boulahrouz stipt aan dat de tegenstanders zich niet alleen op Messi kunnen focussen, daar Paris Saint-Germain met Neymar en Kylian Mbappé nog twee topaanvallers heeft. "Ik vind Mbappé veel gevaarlijk", aldus Van Basten, die verwacht dat Messi tijdens het WK in Qatar niet gaat uitblinken. "Maar ik laat me graag verbazen."

Reacties

Peer64
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

open deur Marco......

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen