Zes potentiële WK-sterren die een boost goed kunnen gebruiken

20 september 2022, 18:52

De tijd vliegt voorbij en dat betekent dat de start van het WK in Qatar niet heel lang meer op zich laat wachten. Sterker nog, over precies twee maanden staan het gastland en Ecuador tegenover elkaar in de openingswedstrijd. Dat zal voor sommige potentiële WK-sterren even schrikken zijn. FCUpdate.nl zet een aantal namen op een rijtje die een boost richting het eindtoernooi heel goed kunnen gebruiken.

Cristiano Ronaldo

Weinig spelers die afgelopen zomer zo nadrukkelijk in verband werden gebracht met een transfer als Cristiano Ronaldo. De Portugese ster keerde vorig jaar terug bij Manchester United, maar slaagde er niet in zijn werkgever naar de groepsfase van de Champions League te loodsen. Ronaldo had geen trek in de Europa League en drong dan ook aan op een transfer. Borussia Dortmund, Chelsea en Napoli werden allemaal genoemd, maar van een transfer kwam het niet. Erik ten Hag hield Ronaldo op Old Trafford, al begon hij in de Premier League pas twee keer in de basis. De vijfvoudig winnaar van de Ballon d'Or kwam in 207 competitieminuten nog niet tot scoren.

Paul Pogba

De aandacht ging gedurende het toernooi vooral uit naar Kylian Mbappé, maar Paul Pogba was in de WK-finale van 2018 misschien wel dé uitblinker bij Frankrijk. Ook tijdens het teleurstellend verlopen EK van vorig jaar was Pogba een van de weinige Fransen die zijn niveau wél haalde. Maar de Pogba bij Manchester United leek een totaal andere voetballer. Hij slaagde er eigenlijk geen moment in de hoge verwachtingen die zijn terugkeer op Old Trafford met zich hadden meegebracht waar te maken. Pogba maakte afgelopen zomer zijn rentree bij Juventus, maar kwam door een blessure nog niet in actie. Bovendien lopen de spanningen in zijn privéleven hoog op. De middenvelder zou het slachtoffer zijn van afpersing door een criminele groep waarbij zijn oudere groep Mathias betrokken is. 

Lees ook: Gesprek Pogba met politie lekt uit: "Ze richtten hun wapens op mij"

Antoine Griezmann

Frankrijk geldt als een van de topfavorieten voor de eindzege van het WK in Qatar. Maar bondscoach Didier Deschamps zal zich onderhand toch zorgen maken over zijn sterspelers. Pogba moet het WK misschien wel missen, terwijl ook Karim Benzema kampt met blessureleed. En dan is er ook nog de bijzondere situatie waarin Antoine Griezmann verkeert. De aanvaller van Atlético Madrid – gehuurd van FC Barcelona – maakte in de eerste wedstrijden van dit seizoen telkens pas na het uur zijn opwachting. Op die manier hoopte Atlético de koopoptie van veertig miljoen euro te kunnen omzeilen. Afgelopen zondag deed hij echter prompt negentig minuten mee in de derby tegen Real. Toch nog goed nieuws voor Deschamps… 

Memphis Depay

De manier waarop hij wegdraaide bij zijn tegenstander en de bal vervolgens in het dak van het doel schoot, was fraai. Hij bezorgde FC Barcelona een comfortabele voorsprong bij rust, maar belangrijker nog: hij gaf een teken van leven. Niemand had een doelpunt zo hard nodig als Memphis Depay. De aanvaller leek afgelopen zomer op weg naar Juventus, maar bleef toch bij FC Barcelona. Daar moet hij echter Robert Lewandowski voor zich dulden. Memphis verscheen afgelopen zaterdag pas voor de tweede keer in de basis, maar maakte wel zijn eerste van dit seizoen. Het moet Louis van Gaal een brede glimlach hebben bezorgd. Memphis moet Oranje immers naar WK-succes loodsen. Niet voor niks zei Van Gaal maandag te hopen dat Memphis 'nog regelmatiger' gaat spelen bij Barça.

Hakim Ziyech

De creatieveling zag een terugkeer naar Ajax op huurbasis afgelopen zomer niet zitten, omdat hij zich dan volgend jaar weer zou moeten melden bij Chelsea en daar zit hij op de bank. Maar met het WK in gedachten was een rentree in Amsterdam niet zo gek geweest. Lang leek Hakim Ziyech het WK in Qatar sowieso te moeten missen wegens een conflict met Vahid Halilhodzic. De Bosniër is inmiddels echter vervangen door Walid Regragui, die Ziyech onlangs weer bij de selectie haalde. Ziyech mag dus weer dromen van deelname aan het WK. Maar in welke vorm werkt hij daar naartoe? De oud-Ajacied kwam vooralsnog pas 168 minuten in actie voor Chelsea. De wisseling van de wacht op Stamford Bridge lijkt Ziyech ook niet te gaan helpen. Bij zijn debuut deed Graham Potter immers slechts acht minuten een beroep op de aanvaller.

Dusan Tadic

Servië hoopt zich tijdens het WK in Qatar te ontpoppen tot één van de verrassingen van het toernooi. De ploeg van Dragan Stojkovic plaatste zich ten koste van Portugal rechtstreeks voor de groepsfase van het eindtoernooi. In de beslissende wedstrijd tegen Portugal was een cruciale rol weggelegd voor Dusan Tadic. Hij scoorde en gaf een assist. Scoren, dat deed hij dit seizoen in tien wedstrijden nog niet. Het zegt veel over de vorm waarin de Ajacied momenteel verkeert. De aanvoerder lijkt er met zijn hoofd niet helemaal bij te zijn, wat ook weer niet heel gek is nadat hij in juli het slachtoffer was van een gewelddadige overval. Voor Ajax en Servië is het echter te hopen dat Tadic snel zijn oude vorm terugvindt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen