Sneijder lacht om bewering Van Gaal: "Daarom heb ik het gered"

20 september 2022, 09:00

Wesley Sneijder heeft maandagavond bij Veronica Offside ontkracht dat hij in 2014 dankzij inspanningsfysioloog Jos van Dijk het WK heeft gehaald. Dat beweerde bondscoach Louis van Gaal maandag tijdens een persconferentie, waarin hij aangaf dat hij de inspanningsfysioloog opnieuw heeft ingehuurd om de Oranje-internationals fit te houden.

Van Gaal gaf tijdens het persmoment aan dat Van Dijk in 2014 naar Turkije was gevlogen om Sneijder fit te krijgen. "Daarom heeft Wesley Sneijder het gered", zei de bondscoach. De uitspraken werkten bij de recordinternational op de lachspieren. "Daar zijn we Jos van Dijk zeer dankbaar voor. Daarom heb ik het gered", grapte Sneijder toen hij de beelden te zien kreeg.

"Er is niemand bij me geweest. Jos van Dijk heb ik nooit in Turkije gezien, maar ik ken hem natuurlijk wel. Ik ben met hem aan de slag gegaan, maar toen zat ik alweer bij Oranje", ging Sneijder verder. "Ik ben zelf aan de slag gegaan met trainers en zelf fit geworden. Ik wist zelf ook wel dat ik fitter moest worden. Ik kwam uit een periode bij Inter waarin ik problemen met het bestuur over mijn contract had en niet speelde. Dan heb je geen wedstrijdritme. Daarna ging ik naar Galatasaray, waar ik lichtgeblesseerd raakte."

Sneijder heeft tijdens het trainingskamp dat Oranje vlak voor het WK in 2014 in Portugal belegde nog wel samengewerkt met Van Dijk. "We moesten om zeven uur 's ochtends met deze meneer trainen", aldus de voormalig middenvelder. "Hij is inspanningsfysioloog, maar vertelde ook tegen Rafael van der Vaart hoe hij een corner moest nemen. Toen werd het een beetje te veel, dat kan niet. Hij zei: je standbeen moet je zó neerzetten. Dan is de geloofwaardigheid weg."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen