Deze worstelende Oranje-internationals snakken naar interlandbreak

19 september 2022, 11:00

De interlandbreak is aangebroken. Komende week werkt het Nederlands elftal twee wedstrijden af in de Nations League. De meeste spelers die geselecteerd zijn steken bij hun club in goede vorm, maar dat geldt niet voor iedereen. Deze internationals hopen bij Oranje weer een goed gevoel te krijgen.

Davy Klaassen

"Daar word ik niet vrolijk van", vertelde Klaassen zondagmiddag na afloop van de domper tegen AZ aan ESPN over zijn reserverol. Afgelopen seizoen was Klaassen nog onomstreden bij Ajax, dit seizoen moet hij het doen met invalbeurten. De aanvallende middenvelder begon pas twee keer in de basis bij de Amsterdammers. Bij Oranje was hij onder bondscoach Louis van Gaal een belangrijke kracht.

Matthijs de Ligt

De Ligt is sinds zijn overstap naar Bayern München, dat miljoenen overmaakte naar Juventus, nog geen vaste waarde in het hart van de Duitse defensie. Afgelopen weekend slikte de Nederlander een nederlaag tegen FC Augsburg, waardoor Bayern voor de vierde keer op rij punten verspeelde in de Bundesliga. De Ligt had een basisplaats, maar kon niet overtuigen.

Lees ook: Van Gaal geeft update over agressieve vorm prostaatkanker

Devyne Rensch

Er was al discussie over de keuze voor Rensch, die in de selectie de voorkeur krijgt boven Jeremie Frimpong. Rensch begon matig aan het seizoen, maar herpakte zich de laatste weken sterk. Tegen AZ was de twintigjarige verdediger echter hoofdschuldige aan de 2-1 nederlaag. Een fout van de rechtsback werd keihard afgestraft door Mees de Wit.

Virgil van Dijk

Bakken van kritiek kreeg Virgil van Dijk in de eerste weken van het nieuwe seizoen over zich heen. De aanvoerder van Oranje behoort tot de beste verdedigers ter wereld, maar deelde in de openingsweken van het seizoen vooral in de malaise bij Liverpool. Lukt het hem om bij het Nederlands elftal weer vertrouwen te tanken?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen