Druk op Bosz wordt er niet minder op na flits van Messi en Neymar

18 september 2022, 22:38

Nederlagen tegen Lorient en AS Monaco en dan krijg je ook nog Paris Saint-Germain op bezoek. Lyon was toe aan een overwinning, maar een flits van Neymar en Lionel Messi bleek ook de ploeg van Peter Bosz te machtig (0-1).

Het voelt inmiddels als een eeuwigheid terug, maar nog niet zo gek lang geleden werden Messi en Neymar door hun eigen supporters getrakteerd op een striemend fluitconcert. Het gebeurde tijdens de eerste wedstrijd na de pijnlijke uitschakeling door Real Madrid in de achtste finale van de Champions League. PSG had de beschikking over misschien wel de beste voorhoede ter wereld, maar die bleek niet bij machte om de Franse grootmacht de felbegeerde cup met de grote oren te bezorgen.

Dit seizoen moet het eindelijk gebeuren. Gelukkig voor PSG en haar supporters lijken Messi en Neymar de knop te hebben omgezet. De Zuid-Amerikanen waren in de eerste zeven competitieduels gezamenlijk goed voor elf doelpunten en dertien assists. Messi en Neymar werken in topvorm toe naar het WK in Qatar – het podium waar beiden zo graag willen shinen. Ook Lyon en Bosz moesten eraan geloven.

De druk op Bosz zijn schouders nam door de nederlagen tegen Lorient en AS Monaco flink toe. Wat dan niet helpt is een vroege tegentreffer. Messi en Neymar hadden amper vijf minuten nodig om Lyon-doelman Anthony Lopes te passeren. De Argentijn prikte binnen op aangeven van de Braziliaan, die alweer zijn zevende assist van dit seizoen verzorgde. Lyon moest daar duidelijk even van bekomen. Na twintig dominante minuten van PSG kwam de thuisploeg wat beter in de wedstrijd. Dat resulteerde in kansen voor Alexandre Lacazette en Karl Toko Ekambi, maar zij kregen de bal niet in het net.

Stroef

Lyon werkte hard om de Parijse sterrenvoorhoede uit Parijs – gecompleteerd door Kylian Mbappé – ver van het doel te houden. Dat lukte best aardig, al had de thuisploeg aan een uitstekende redding van Lopes te danken dat Messi twintig minuten voor tijd niet zijn tweede van de avond maakte. In de omschakeling kwamen de Parijzenaren er een aantal keer gevaarlijkt uit. Maar zo blindelings als Neymar Messi weet te vinden, zo stroef is zijn samenwerking met Mbappé. Zo had Neymar de Fransman alleen voor de keeper kunnen zetten, maar bleef de steekpass die daarvoor moest zorgen uit.

Gelukkig voor de Franse koploper kostte de onbenutte omschakeling haar geen puntenverlies. Als Lyon ook maar een glimp had van de offensieve klasse uit Parijs, had er misschien meer ingezeten. Het bleef bij 0-1, waardoor Bosz en co tegen hun derde nederlaag op rij aanliepen. Lyon staat op de zesde plaats in de Ligue 1. De achterstand op nummer twee Marseille bedraagt nu al zeven punten.