Deze omzetting van Van Nistelrooij hielp PSV langs Feyenoord

18 september 2022, 16:50

PSV werd zondagmiddag in de beginfase flink teruggedrongen door Feyenoord in de Eredivisie-topper, maar door een omzetting op het middenveld van Ruud van Nistelrooij kregen de Eindhovenaren grip op de wedstrijd. Bij ESPN legde analist Marciano Vink wat er precies gebeurde waardoor de thuisploeg weer gevaarlijk werd.

"PSV zette goed druk op het middenveld van Feyenoord. Wij zagen van bovenaf dat Joey Veerman doordekte op Quinten Timber. PSV maakte koppeltjes op het middenveld, omdat ze in de duels moesten komen", zag Vink, die opmerkte dat de Eindhovenaren dat in de openingsfase nog niet deden. Feyenoord kwam in de problemen, omdat Alireza Jahanbakhsh en Oussama Idrissi de middenvelders niet kwamen helpen.

"Zij speelden compleet hun eigen wedstrijd. De buitenspelers moeten dan naar binnen komen om te ondersteunen, maar dat deden ze niet. Daardoor had Feyenoord het overwicht op het middenveld niet meer en heeft PSV de wedstrijd gewonnen", zag een kritische Vink. "Dat begrijp ik niet. Ze kunnen in de rust toch ook naar de beelden kijken? Dan kun je dat terugzien."

Lees ook: PSV heeft cornerspecialisme

Voetbal International kwam tot dezelfde constatering als Vink. 'Verder bleek de conclusie van deze enerverende pot dat beide topteams nog niet vast genoeg aan de bal waren om structureel onder fanatieke druk van de tegenstander uit te spelen', schreef het weekblad in een analyse. 'PSV was zich meer van deze tekortkoming bewust dan Feyenoord. Dat leverde - in combinatie met de individuele kwaliteit op het middenveld en voorin - een zege op die PSV erg goed kon gebruiken.'

Dat Feyenoord voor het eerst tegengoals uit spelhervattingen moest incasseren dit seizoen (en ook meteen drie) hielp ook niet mee voor de Rotterdammers. "Feyenoord heeft daar genoeg mensen staan om de duels te winnen", zei analist Mario Been. Toch ging dat in het Philips Stadion uiteindelijk driemaal mis voor de Rotterdammers. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen