Heerenveen herstelt zich tegen Twente van oorwassing in ArenA

18 september 2022, 16:36

SC Heerenveen heeft zich hersteld van de vijfklapper tegen Ajax met een zwaarbevochte 2-1 overwinning op FC Twente. De Tukkers kwamen via Virgil Misidjan al na twee minuten op voorsprong en domineerden lang het spel, maar via Milan van Ewijk en Pawel Bochniewicz werd de achterstand omgedraaid. Zo doen de Friezen goede zaken en verzuimt FC Twente om de aansluiting te vinden bij de top.

Beide elftallen gingen in dit duel voor een driepunter, nadat dit het weekend ervoor niet lukte. De thuisploeg ging deze wedstrijd in met een pijnlijke nederlaag in het achterhoofd. Afgelopen weekend werd het op bezoek in Amsterdam met 5-0 van de mat geveegd, iets wat Heerenveen in dit duel maar al te graag weg wilde poetsen. De Enschedeërs kwamen vorige week niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen AZ, maar zijn verder prima begonnen aan dit seizoen, met onder andere een 2-1 overwinning op PSV. Met een zege kon Twente weer de aansluiting gaan vinden bij de top.

Vanaf de aftrap waren de intenties van beide ploegen duidelijk: zo snel mogelijk scoren. Hier slaagde Twente al na twee minuten in, toen van Ewijk een grote fout maakte die genadeloos werd afgestraft door Misidjan: 0-1. De Tukkers wilden duidelijk meer, maar Heerenveen liet de koppen niet hangen, wat zorgde voor een open en enerverend duel. Waar Misidjan en Ricky van Wolfswinkel dicht bij een verdubbeling van de score waren, viel de volgende treffer aan de overkant. Van Ewijk maakte zijn fout goed door een vlijmscherpe counter te verzilveren en de score gelijk te trekken.

Nog voor rust gooiden de Friezen hier een schepje bovenop. Via een kopbal van Bochniewicz was het ineens Twente dat tegen een achterstand aan keek: 2-1. Dit was dan ook de ruststand. Na de theepauze ging de storm ietwat liggen en waren de kansen minder in overvloed. Tot het moment dat Amin Sarr het op de heupen kreeg en in de zestien werd gevloerd door Robin Pröpper. De strafschop die volgde nam de spits zelf, maar werd gestopt door Lars Unnerstall en zo bleven de Tukkers nog altijd hoop houden op een resultaat.

In de slotfase verzuimde Sarr meerdere malen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien en bleef het spannend, maar de stand bleef uiteindelijk onveranderd. Zo poetste Heerenveen de vijfklapper tegen Ajax weg en stijgt het naar een keurige zesde plaats op de ranglijst. Twente verspeelt dure punten en is de aansluiting met de top wat kwijt. Na de internationale wedstrijden zal de club uit Enschede dit moeten herstellen, wanneer Vitesse op bezoek komt.

Opstellingen en beoordelingen*

SC Heerenveen: Noppert 6.5; Van Ewijk 6.5, Van Beek 5, Bochniewicz 7, Van Aken 6, Kaib 6 (84. Ali -); Tahiri 6, Olsson 6, Colassin 6 (62. Al Hajj 6); Sarr 6.5, Van Hooijdonk 6 (84. Van Ottele -).

FC Twente: Unnerstall 6.5; Brenet 6.5, Hilgers 6, Pröpper 6 (76. Pleguezuelo -), Smal 6; Zerrouki 6, Vlap 6 (89. Brama -), Kjølø 6 (65. Ugalde 6); Cerny 6 (89. Cleonise -), Van Wolfswinkel 6, Misidjan 6.5 (76. Rots -).

Man of the Match: Bochniewicz

*Spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen