Opstellingen van Ajax en AZ bekend voor Eredivisie-topper

18 september 2022, 15:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax-trainer Alfred Schreuder heeft zondagmiddag opnieuw een basisplaats ingeruimd voor Mohammed Kudus. De middenvelder start in de topper tegen AZ ook als diepe spits, waardoor Brian Brobbey op de bank begint. Verder zijn er geen wijzigingen bij de Amsterdammers.

Zoals verwacht beginnen Davy Klaassen en Brobbey dus niet aan de aftrap in het team van Schreuder, die aangaf door de goede vorm niet te veel te willen wisselen. Middenvelder Florian Grillitsch kon hij niet opstellen, want hij ontbreekt net als Jorge Sanchez in de wedstrijdselectie. Daarin is wel weer ruimte voor Owen Wijndal en Kian Fitz-Jim in Alkmaar. 

Vorige week kreeg Klaassen nog een basisplaats in de Eredivisie ten koste van Steven Berghuis, ditmaal kiest Schreuder dus voor de 'Champions League-variant'. Daarin werd midweeks nipt verloren van Liverpool (2-1). Desondanks schat de coach in dat alle spelers fit genoeg zijn voor opnieuw een basisplaats. 

Veranderingen bij AZ

Bij AZ zijn er wel wat veranderingen: Mees de Wit start als linksbuiten en Sugawara als rechtsbuiten. Vermoedelijk zal trainer Pascal Jansen soms met vijf man achterop spelen tegen de Amsterdammers, waarbij Bruno Martins Indi fit genoeg is om minuten te maken. Tegen de nog foutloze koploper moet de thuisclub Jesper Karlsson, Hakom Evjen en Vangelos Pavlidis missen vanwege blessure-leed. 

Opstelling Ajax: Pasveer; Rensch, Timber, Bassey, Blind; Berghuis, Alvarez, Taylor; Tadic, Kudus, Bergwijn

Opstelling AZ: Verhulst; Hatzidiakos, Beukema, Martins Indi, Kerkez; Reijners, Clasie, De Wit; Sugawara, Odgaard, De Wit 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen