Jongste Premier League-speler ooit (!) bij koploper Arsenal

18 september 2022, 14:55

Arsenal gaat de interlandbreak in als koploper van de Premier League. In de eerste zeven duels is Manchester United de enige ploeg die erin geslaagd is om punten af te snoepen van de formatie van Mikel Arteta. De coach rekende met zijn elftal zondagmiddag simpel af met Brentford (0-3).

Het duel is er bovendien eentje voor in de geschiedenisboeken, want vlak voor tijd viel de piepjonge Ethan Nwaneri in. Hij is vijftien jaar, vijf maanden en 28 dagen oud en werd door Arteta opgenomen in de wedstrijdselectie van The Gunners, nadat hij deze week voor het eerst had meegetraind. Bij de beloftenteams maakte Nwaneri een hoop indruk.

Het talent zag dat Arsenal geen enkele moeite had met de thuisclub, die nog niet zo lang geleden Manchester United met 4-0 van de mat aftikte. Na een half uur hadden William Saliba en Gabriel Jesus al gescoord, waarna Fábio Vieira met zijn eerste doelpunt het duel vrij snel na de pauze besliste.

Het wedstrijdverloop gaf ruimte om Nwaneri zijn record te gunnen, wat in blessuretijd uiteindelijk gebeurde door Arteta. Het record stond tot vandaag op naam van Liverpool-middenvelder Harvey Elliott, met zestien jaar en één maand precies als jongste Premier League-speler ooit. Maar hij is inimddels achterhaald door de piepjonge Nwaneri, die de zelfopgeleide Saka (goed voor twee assists) nog even mocht vervangen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen