De Vrij volgend zorgenkindje voor bondscoach Van Gaal

18 september 2022, 14:28

Louis van Gaal had in de achtste linie altijd de grootste keuzes wat topspelers betreft, maar nadat Virgil van Dijk de laatste tijd wat kritiek moest incasseren en Matthijs de Ligt bij Bayern München nog niet groots is begonnen is nu ook Stefan de Vrij zijn basisplaats kwijt bij Internazionale. Tegen Udinese (3-1) deed hij als invaller slechts tien minuutjes mee en daarin ging het ook nog eens helemaal mis.

Daarin gaf Internationale het punt dat het virtueel in handen had tegen Udinese nog weg na de slechte invalbeurt van De Vrij. Zonder de Nederlander was Internazionale het duel nog geweldig begonnen met een heerlijke vrije trap van middenvelder Nicolo Barella (0-1, zie onder).

Maar door een ongelukkig eigen doelpunt van Mila Skriniar waren de borden ook weer snel in evenwicht, waarna het na de invalbeurt van De Vrij tien minuten voor tijd compleet misging. Eerst gaf hij een ongelukkige corner weg en vervolgens scoorde zijn man bij de hoekschop het winnende doelpunt (2-1), waarna er in blessuretijd nóg een treffer viel. Door de nederlaag is Udinese tijdelijk de koploper van de Serie A en heeft het al een voorsprong van vier punten op het verslagen Internazionale.

Voor De Vrij komt de interlandbreak derhalve wel gelegen. De centrale verdediger kan aan bondscoach Van Gaal laten zien dat hij wel degelijk recht heeft op een van de twee plekjes voor een rechtspoot in het centrum van de verdediging. Met Van Dijk, De Ligt en Jurriën Timber is de concurrentie, al is alleen laatstgenoemde écht in vorm momenteel.