AZ-middenvelder De Wit weet uit ervaring: "Dat vindt Ajax irritant"

18 september 2022, 12:46   Bijgewerkt: 18 september 2022, 12:51

AZ is de laatste jaren een angstgegner gebleken voor Ajax. De Alkmaarders kunnen zeker de recente edities een prima balans overleggen en volgens Dani de Wit is AZ-uit voor Ajax altijd een vervelende wedstrijd. Met zijn verleden in Amsterdam spreekt de aanvallende middenvelder uit ervaring.

"Wij willen ons altijd extra laten zien tegen Ajax en het publiek heeft er ook net een beetje meer zin in", legt hij uit tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik denk dat Ajax ons ook best irritant vindt. Het is voor Ajax gewoon een andere wedstrijd dan bijvoorbeeld Heerenveen-uit." Vorig seizoen eindigde het duel in Alkmaar in een gelijkspel in de competitie (2-2).

Net als de afgelopen jaren moet AZ het zondagmiddag vermoedelijk van de omschakeling hebben tegen de ploeg van Alfred Schreuder. Een succesvol recept, weet De Wit. "Dan stonden we één-op-één tegen ze. Hoewel daar ook vaak Boadu bij betrokken was. Die hebben we niet meer. We spelen soms net wat anders tegen Ajax."

Lees ook: Ajax mist Sánchez in Alkmaar; Wijndal maakt mogelijk rentree

Verdediger Milos Kerkez kijkt op de clubsite eveneens uit naar het duel in Alkmaar. "Het is een belangrijke wedstrijd. Iedereen weet dat Ajax een topteam is in Nederland. Voor ons is het een bijzondere wedstrijd, aangezien het een derby is. Ze hebben goede spelers. We zullen scherp zijn. Ik hoop we een agressieve wedstrijd spelen en doen wat de coach van ons vraagt. Hopelijk kunnen we dan de drie punten pakken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen