PSV onder hoogspanning: 'Het gist en borrelt aan alle kanten'

18 september 2022, 12:17

PSV heeft zondagmiddag tegen Feyenoord een goed resultaat nodig om de bestuurlijke onrust niet verder de kop op te laten steken. Als er verloren wordt van Feyenoord, kan de problematiek weleens verergen, verwacht De Telegraaf.

In een analyse neemt de ochtendkrant de situatie bij PSV onder de loep. 'Met een media-offensiefje probeerde Marcel Brands een dag voor de kraker tegen Feyenoord de ergste kou uit de lucht te nemen na het plotselinge vertrek van directeur voetbalzaken John de Jong, maar daarin slaagde de algemeen directeur volstrekt niet', is het oordeel over het interview met Brands.

'In de omgeving van De Jong is met grote verbazing kennis genomen van het alternatieve feitenrelaas, dat Brands had geconstrueerd.' Hij beweerde dat het niet (alleen) ging om de gecancelde transfer van Cody Gakpo. 'Volgens de algemeen directeur was er al langer sluimerende onvrede bij de rvc over het functioneren van De Jong. Alleen is die al langer sluimerende onvrede weer lastig te plaatsen op de tijdlijn, want vorig jaar is door de rvc het contract van De Jong nog verlengd tot medio 2024. (..) Het gist en borrelt aan alle kanten bij PSV', is de conclusie dan ook.

Lees ook: De Jong niet weg om Gakpo

Ook het Eindhovens Dagblad stelt dat PSV op het veld overtuigender moet zijn dan de uitleg van Brands was. 'Het persgesprek kwam twee dagen te vroeg, want PSV wilde het bericht over de wedstrijd tegen Feyenoord heen zien te tillen. Brands vertelde dat perschef Thijs Slegers twee scenario's had uitgewerkt. Eentje voor het geval het nieuws over De Jong eerder zou uitlekken en eentje voor de situatie dat de exit van de voetbalbaas niet zou zijn uitgelekt', staat te lezen.

'Zijn verhaal over het vertrek van De Jong klonk daarom ongeloofwaardig en inconsistent. Uit meerdere hoeken is bevestigd dat het vertrek van De Jong wel degelijk te maken heeft gehad met de eindfase van de transferperiode, waarin Gakpo niet is verkocht', schrijft het ED. 'Eerst moet de club zondag langs Feyenoord zien te geraken, om ook op korte termijn wat rust te krijgen.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen