Van Bommel over Antwerp FC: "Dat is niet normaal"

18 september 2022, 11:43

Mark van Bommel (45) heeft na negen officiële wedstrijden in de Jupiler Pro League nog altijd de volle buit te pakken met Antwerp FC. Met de 27 behaalde punten heeft hij een royale voorsprong op de concurrentie, maar na de moeizame 2-1 zege op Seraing predikte de oefenmeester zaterdag vooral voor realisme. "Als je negen keer op rij wint, dat is niet normaal."

Tegenover Sporza ging de oefenmeester in op de negende achtereenvolgende overwinning, die tot stand kwam dankzij treffers van Toby Alderweireld en Vincent Janssen. "De eerste helft, tot aan de tegengoal, is misschien een van onze beste helften tot nu toe", zag Van Bommel ook een ontwikkeling bij zijn elftal wat het voetballende gedeelte betreft.

"Daarna is het zoals zo vaak dit seizoen: de jongens kunnen vechten. Dat is wel een kwaliteit van dit elftal, maar ik had het als trainer gewoon sneller willen beslist hebben. Je moet 3-1 maken", vond de Nederlandse coach, die weet dat de goede prestaties ook wat doen met zijn spelers. "De reeks van overwinningen leeft wel in de kleedkamer."

Lees ookJanssen bewijst gelijk Van Gaal met record na superstart in België

Janssen ontevreden

Doelpuntenmaker Janssen was minder content met de prestatie van Antwerp FC. "Uiteindelijk is het geen goede wedstrijd van onze kant. We gingen naar achteren leunen om te vermijden dat je die 2-2 tegen krijgt", baalde de aanvaller. "Dat is eigenlijk niet wat we willen. Nu kunnen we dankzij de interlandbreak even rusten na 15 wedstrijden, het is nodig. Kopje leegmaken, daarna kunnen we weer door."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen